REUZ 1 verliest openingsduel tegen Futsal Emmeloord

zvv REUZsc EmmeloordAfgelopen vrijdag trapte REUZ 1 de Topklasse F af met een thuiswedstrijd tegen Futsal Emmeloord 1. Op papier dé titelkandidaat bij uitstek en dus kon de equipe van Mike Baalmans haar borst nat maken. Baalmans zelf was verhinderd vanwege een bruiloft en ook qua spelersmateriaal waren er de nodige mutaties.

Zo ontbrak Robert Hamming eveneens vanwege een bruiloft, zit Patrick Berends vanwege versleten achillespezen al een tijdje in de lappenmand en is Patrick Steenbergen vanwege een afgescheurde kruisband grotendeels dit seizoen afwezig.

 

Dat biedt dan weer kansen voor de jeugd. De broers Sietse en Jelle Wichers deden vanuit REUZ 2 mee, Thomas Meijering van REUZ 3 en debutant Melvin Nuwolt van REUZ 4. Een mooie mix dus van jong en oud dat ten strijde trok tegen het Futsal Emmeloord van nieuwbakken coach Mo Boutatout.

REUZ begon slordig een keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Vanaf de 1-2, door Roel Grootjans, kregen de Vriezenaren meer en meer geloof in een goed resultaat. Wederom Grootjans scoorde voor rust de 2-2 na een prachtig opgezette aanval. Na rust ging het gelijk op maar scoorde Emmeloord. Wederom was het REUZ dat veerkracht toonde. Grootjans maakte zijn derde mede door een slimmigheid van Nuwolt.

Het geluk was echter niet met de Vriezenaren. Want Emmeloord kwam voor de derde keer op voorsprong, maar ook kwam REUZ voor de derde keer langs zij. Dit keer was het een vrije trap van Liewes die in de netten verdween. Op de vijfde Emmeloordse treffer had REUZ echter geen antwoord meer. De zesde vloog er ook nog in waardoor REUZ met 4-6 verloor.

Een nederlaag waar de ploeg van Mike Baalmans absoluut meer verder kan. Er werd hard geknokt voor een goed resultaat en ook de jongelingen deden het verdienstelijk. Komende vrijdag wacht promovendus Futsal Delfzijl.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *