REUZ 1 verslaat Avanti in Stiens

Met liefst drie REUZ 5-spelers in de gelederen, BVO-tjes voor de terugreis en vol goede moed werd de reis richting Stiens ingezet waar Avanti wachtte als opponent. Een belangrijk duel voor REUZ 1 aangezien Avanti nog puntloos was, REUZ al vier punten had en bij winst een concurrent op zeven punten kon worden gezet. Lastig werd het sowieso om maar eens wijze woorden van een (oud) VAKO-trainer te gebruiken. Friezen geven namelijk nooit op.

Van een goede wedstrijd was er in Stiens absoluut geen sprake. Het was een wedstrijd waarin REUZ optisch wat meer balbezit had, de kansenverhoudingen ongeveer gelijk lagen maar REUZ wel meer kwaliteiten had. Het benutten van de kwaliteiten kwam wat laat op gang. Daarvoor moest REUZ eerst op achterstand komen.

Jeroen Stelling, één van de REUZ 5-ers, liet zijn kwaliteit zien door behendig de bal over de Avanti doelman te liften. De pass van Dennis Wollerich, ook REUZ 5-er, was voorafgaand eveneens prima. Robert Hamming, REUZ’ beste man, schoot vervolgens de 1-2 binnen. Stelling was de aangever.

Onder het mom van even niet goed opletten gaf Dekker tussendoor een goaltje weg maar dit werd vervolgens uitstekend opgepikt door Roel Grootjans die in overtal de 2-3 maakte. Hamming had het slotakkoord met de 2-4. Rien Jansen, de derde REUZ-er, kon er 2-5 van maken. Dat lukte niet maar hij speelde wel verdienstelijk en mag wel Stiens afstrepen als speellocatie.

Met wat kunst en vliegwerk, een engeltje op de paal en lat en een aantal prima saves was ook het optreden van Rolf van Wijk prima te noemen. Drie punten in de tas en snel richting Vries waar trainer/coach Mike Baalmans nog even zijn opwachting in REUZ 2 mocht maken. Met succes want ook DWS werd met 4-1 huiswaarts gestuurd. Een prima vrijdagavond dus!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *