REUZ ziet gelukkig Real Camaradas winnen

zvv REUZReal CamaradasAfgelopen vrijdag stond de elfde ontmoeting op het programma tussen REUZ 1 en Real Camaradas uit Zuidhorn. En om er nog meer statistieken bij te pakken: in de vorige tien ontmoetingen wist Real maar één keer te winnen (REUZ won zeven keer), waarbij dat nog nooit in Vries lukte. Positivo’s zullen dan zeggen dat een eerste overwinning altijd dichterbij komt.

In Sporthal De Kamp waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ondanks het feit dat het puntenaantal van bezoekers nog op nul stonden was er van kwaliteitsverschil in de zaal weinig te merken. Real begon ook sterk en kwam, ietwat gelukkig, via Eltjo Velting op voorsprong. De behendige linkspoot verlengde een ingeschoten schot.

Vervolgens was het de beurt aan REUZ. Sietse Wichers, in allerijl nog opgetrommeld vanwege de vermissing van de spelerspas van Egar Dekker (hij deed ook niet mee), kapte zijn tegenstander goed uit en schoot strak binnen. Dat leek ook de ruststand ware het niet dat Velting daar anders over dacht. Een rebound schoot hij met overtuiging binnen.

Na rust was het andermaal Wichers die zijn voeten liet spreken. Met een werkelijke prachtige lob verschalkte hij doelman Jaap Fedde de Vries om REUZ en Real weer in evenwicht te brengen. Vanaf dat moment kon het beide kanten op. REUZ kreeg kansen maar ook de ploeg van Dick Peter Vis was dichtbij een goal.

Uiteindelijk waren het de Groningers die scoorden. Bastiaan Barelds was de doelpuntenmakers en zodoende moest REUZ drukken. Dat ging ook aardig tot en met de laatste pass. Die was namelijk onzorgvuldig waardoor er geen 3-3 op de borden kwam. In plaats daarvan werd het 2-4. De dropkick van doelman De Vries was goed en rolde in het REUZ-doel, 2-4, wedstrijd gespeeld.

Komende vrijdag doet REUZ een bezoek aan koploper SV Bedum. Bovendien is er weer goed nieuws voor de equipe van Mike Baalmans. Fenomeen Patrick Berends schijnt weer dusdanig fit te zijn dat hij zijn rentree gaat maken bij REUZ 6. De grote vraag is of hij fit genoeg is voor het grote werk maar routinier Berends is duidelijk in zijn woorden: ”I’ll be back!”. Bij de volgende thuiswedstrijd met Robinho bij de selectie is het aan te raden om vroegtijdig u kaarten te reserveren.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *