REUZ pakt drie belangrijke punten!

zvv REUZDrs. VijfjeHet duel tussen REUZ en Drs. Vijfje werd vooraf gekenmerkt als een zespuntenduel. Een terechte benaming immers stond Drs. Vijfje elfde met vier punten, REUZ had er zeven en stond achtste. Daarmee kwam de degradatiestreep behoorlijk dichtbij.

Het belang van de wedstrijd was dus duidelijk en dat was merkbaar in de zaal. Beide ploegen namen weinig risico’s en het tempo lag moordend hoog. Dat kwam het veldspel niet ten goede en het was dan ook meer een spannend duel dan een mooi schouwspel.

Optisch hadden de REUZen wel wat meer kansen dan de studentenvereniging uit Groningen, gecoacht door het duo Bergman/Bartelds. Deze kansen waren echter nog niet besteed aan de REUZ-spitsen. Positief was verder de rentree van het Fenomeen Patrick Berends. Het wedstrijdritme moet nog komen maar wel was gelijk merkbaar dat er meer publiek was om onder andere Berends een steuntje in de rug te geven.

En of het toeval was of gewoon kwaliteit, mét publiekslieveling Berends wist REUZ de 1-0 op het scorebord te zetten en stond het verdedigend erg sterk. Een inzet van Robert Hamming rolde richting het vijandelijke doel. Goalgetter André Manzeza claimde dat hij de bal geraakt (spitsen weten vaak wel of ze hebben gescoord) en hij was de gevierde man.

Drs. Vijfje kon nog wel een uur doorspelen, scoren zou niet gaan lukken. Doelman Rolf van Wijk keepte een prima wedstrijd en werd bekroond met de nul. Aan Vijfje-zijde keepte overigens ook Sven van Dam een puike wedstrijd. Al met al drie hele belangrijke punten voor de manschappen van Mike Baalmans. Komende week is REUZ vrij, een week later komt hoogvlieger Futsal Heerenveen op bezoek. Hopelijk weer mét Berends aan REUZ-zijde, dan komt het goed!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *