REUZ 1 brengt Futsal Winsum 1 eerste thuisnederlaag toe

Futsal Winsumzvv REUZDe zaalvoetballers van REUZ 1 hebben vrijdagavond uitstekende zaken gedaan door in Winsum met 2-3 te winnen. Met de nodige spelersproblemen reisde de ploeg af richting het Groningerland maar daar werd een knappe prestatie neergezet.

Zo ontbraken de vriendjes Dekker en Liewes. Beide youngsters waren (te) geblesseerd om in REUZ-kledij te verschijnen. Ook ontbrak trainer/coach Mike Baalmans die als wisselgeld meespeelde met REUZ 2 dat in Winschoten aantrad. Patrick Steenbergen nam zijn honneurs waar, Melvin Nuwolt (REUZ 4), routinier Jeroen Stelling en Rien Jansen (REUZ 5) waren de versterkingen.

Het verschil op de ranglijst was vooraf één punt en dat was ook zichtbaar in de zaal: beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De Winsummers hadden wat meer balbezit maar REUZ was met name gevaarlijk door Robert Hamming. Hamming speelde een ijzersterke wedstrijd en was ook belangrijk met de openingsgoal na een keurige combinatie met Jeroen Stelling.

Vlak voor rust, REUZ speelde een goede eerste helft, zag het Winsum wat knullig op gelijke hoogte komen. REUZ kwam vervolgens ook goed uit de startblokken in de tweede helft. Wederom Hamming, REUZ’ absolute man of the match, was de doelpuntenmaker.

Vanaf dat moment kon het beide kanten op. Futsal Winsum had de mogelijkheid om gelijke hoogte te komen na een begrijpelijke gele kaart van Melvin Nuwolt, die ook een uitstekende wedstrijd speelde. Als youngster is elke wedstrijd een leerzame voor hem maar hij knokte uitstekend en was een plaag voor de Winsum-defensie. De ploeg van Marc Krüger profiteerde echter niet. REUZ deed dat andersom wel. Rien Jansen, ook zo’n getergde vervanger die goed speelde, was met een droge knal de schutter.

Winsum scoorde nog wel de 2-3 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Drie zeer belangrijke punten voor de REUZen die weer aansluiten bij de middenmoot en de degradatiezonde een klein beetje achter zich laten. Ook REUZ 2 wist gisteravond te winnen. Op bezoek bij WMC 3 werd het 1-6. T/C van REUZ 1, Baalmans, scoorde twee keer. Sietse Wichers scoorde vier keer waardoor hij in vijf duels al achttien maal het net wist te vinden.

Voor REUZ wacht komende week Blauw Wit ’34 op woensdag in Leeuwarden, REUZ 2 is vrij.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *