REUZ 1 boekt derde zege in vier duels

Blauw Wit '34zvv REUZAfgelopen woensdag moest REUZ 1 afreizen richting Leeuwarden waar Blauw Wit ’34 de opponent was. Net als vorige week tegen Winsum was dit andermaal een belangrijk duel. Het verschil met de Friezen was vooraf immers drie punten in het voordeel van de manschappen van Mike Baalmans.

Net als anders moest trainer/coach Baalmans weer puzzelen om tot een respectabel aantal spelers te komen. Maar moet gezegd worden: de bereidheid van andere teams is groot in combinatie met het leiderschap van Baalmans. Stefan Meijering is namelijk alweer de zestiende speler met een REUZ 1-cap dit seizoen. Dit omdat doelman Rolf van Wijk vanwege een hamstring blessure ontbrak. Ook Egar Dekker zit nog in de lappenmand.

Inmiddels is Blauw Wit ’34 een bekende tegenstander van de REUZen. Met name twee spelers steken er boven uit en laat nou net één van die twee scherp beginnen. Mourad Azazar, balvirtuoos van beroep, schiet de bal kansloos achter Meijering. Moet gezegd, vanaf dat moment speelt REUZ een uitstekende wedstrijd. Via Sietse Wichers en Patrick Berends is REUZ dichtbij de gelijkmaker maar Robert Hamming is uiteindelijk de man die de gelijkmaker wel maakt. Onberispelijk schiet hij binnen.

Na de gelijkmaker gaat REUZ vrolijk verder. Wichers schiet twee maal raak waarbij met name de tweede van pure schoonheid is. Na een knappe actie van Hamming, wederom REUZ grootste initiator, zet hij Wichers bij de tweede paal vrij. Achter het standbeen schiet hij vervolgens raak. Eigenlijk in het rustsignaal krijgen de Friezen vanwege praten nog twee keer geel van de verder keurig fluitende arbiter Kraak en mag REUZ na rust met twee man meer beginnen.

Je verwacht dan een treffer van de Vriezenaren maar juist Blauw Wit begint uitstekend. Azazar is een lastig van de bal te krijgen speler en met twee man meer knalt hij BW terug tot 2-3. Aanvoerder Roel Grootjans neemt REUZ vervolgens op sleeptouw en zorgt er in overtal voor dat de marge weer twee wordt. Rob Liewes maakt niet veel later zeer beheerst de 2-5 en Grootjans weer die er 2-6 van maakt. Het slotakkoord is van Azazar die met zijn derde ook Blauw Wits derde maakt. Aan de punten veranderd dat echter niks: REUZ weer terecht met 3-6.

En dan kun je met een gerust hart werken naar 11 december. Dan komt koploper Futsal Marum op bezoek in Sporthal De Kamp. REUZ zit echter in een flow, speelt goed, pakt punten en verrast misschien wel vriend en vijand met al zestien punten. Daar is niets op af te dingen. Een knappe teamprestatie!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *