REUZ 1 komt tekort en doet zichzelf te kort tegen SV Bedum

zvv REUZSV BedumAls er al een moment was om koploper SV Bedum pijn te doen dan was deze er zeker afgelopen vrijdag geweest in Sporthal De Kamp in het treffen met REUZ 1. De Vriezenaren waren sterk aan het verdedigen en de grote angel, Sander Roorda, werd er bijna perfect uitgehaald.

Bijna perfect, de grote spits en topscorer uit de Topklasse F maakte namelijk wel de belangrijke 1-2, waardoor de Bedummers er alsnog met de winst vandoor gingen. De positievelingen vonden dat REUZ 1 aardig had gespeeld, de kritische supporter, waaronder ik deze keer vrijdag, vond dat er meer te halen viel.

Want juist in deze mindere fase van het seizoen, waar de tiende plaats erg dichtbij komt, is het zaak om alles aan te grijpen om punten te pakken. Natuurlijk zijn de welbekende problemen bekend. Blessures, blessures en nog eens blessures zijn de orde van de vrijdag. Nino Alink was vrijdag alweer de 20e speler die zijn opwachting dit seizoen in REUZ 1 maakte (en dat deed hij overigens op een heerlijk fanatieke en gretige manier!).

Maar juist dan is het zaak om een extra stapje erbij te zetten, juist door de vaste REUZ 1-spelers (de jonge gretige invallers en talenten valt helemaal niets te verwijten, heerlijk om te zien hoe zij alles geven voor een goed resultaat). En dan had er ook zeker een punt tegen Bedum ingezeten. Neem de vrije trap op anderhalf minuut voor tijd op vijf meter van het vijandelijk doel. Robert Hamming (blijft wekelijks REUZ’ uitblinker) is logischerwijs de schutter. Roel Grootjans de vertwijfelde aanlegger. Maar Grootjans, voetbalkenner van beroep, moet toch ook zien dat de muur op drie meter afstand staan. Grootjans, zakenman van beroep, moet dan toch in staat zijn om dat uit te kunnen leggen aan de arbiter.

Dat gebeurde niet, Hamming schoot de vrije trap helaas in de muur en dan heeft klagen na de genomen bal weinig zin meer. Of neem Patrick Berends. Op drie minuten voor tijd en een 1-2 achterstand zit hij de resterende minuten uit te hijgen op de bank. En dat terwijl zijn schot één van REUZ’ betere is (hij scoorde met dat schot ook op keurige wijze de 1-1) en dat had met een meespelende doelman Rolf van Wijk best de 2-2 op kunnen leveren. Hij traint niet meer op het veld en dat is qua prestaties en conditie duidelijk zichtbaar en merkbaar in de zaal, de overtuiging in de aanval ontbreekt. Dat klinkt misschien gek maar de combinatie zaal- en veldvoetbal is bij de REUZen een unieke en succesvolle combinatie en juist daarom is het voor REUZ 1 en de degradatiestrijd belangrijk dat Berends zijn voetbalschoenen weer aantrekt.

Het is natuurlijk niet gezegd dat REUZ door bovenstaande een punt had gepakt. Het zijn wel momenten waarop de kansen simpelweg groter waren en juist in deze fase van het seizoen zijn de punten van groot belang. De REUZ-schwung zal moeten terugkeren in El Campo en het geloof in handhaving moet gaan groeien. De komende wedstrijden zijn gelijk de belangrijke degradatiekrakers om dat te laten zien: eerst naar Drs. Vijfje en op 18 maart Futsal Winsum thuis. Ik geloof erin, laat ons zaalvoetballen!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *