REUZ 1 ook volgend seizoen Topklasser!

REUZ 1 komt ook in het seizoen 2016/17 uit in de Topklasse F. De equipe van Mike Baalmans won vrijdagavond op bezoek bij Drs. Vijfje 1 en zodoende is het verschil met Avanti en Blauw Wit ’34 dusdanig groot dat REUZ 1 veilig is. En dat is, zeker gezien het verloop van het seizoen, een knappe prestatie. In het sportstudentenmekka, de ACLO, werd het overigens 2-3 voor de REUZen.

Het veilig spelen zelf was zeker niet met hangen en wurgen. Gedurende het seizoen werden er knappe zeges geboekt. Zo ook vrijdagavond bij Drs. Vijfje. Met een selectie van liefst negen man, inclusief debutant Casper Luchies, begonnen de Vriezenaren uitstekend. Smaakmaker van de avond was absoluut Robert Hamming. Hij stond aan de basis van de 0-1 die uiteindelijk werd geclaimd door Bart Lammers, die ook een prima duel speelde en nog altijd van meerwaarde is.

0-2 werd het vervolgens door een eigen goal. Wel was het weer Hamming die aan de basis stond en hij zag zijn voorzet in eigen doel worden gewerkt. Eigenlijk was er voor REUZ weinig aan de hand. De defensie stond onder leiding van Rolf van Wijk prima. Niet voor niets is REUZ de minste gepasseerde ploeg in de Topklasse F. Totdat de arbiter, die verder prima floot, meende dat REUZ de bal twee keer terugspeelde op de keeper. De Groningers wisten wel raad met dit buitenkansje: 1-2.

Andermaal was het REUZ dat de marge op twee bracht. Nu was het Hamming zelf die scoorde, en hoe. Een prachtige uitworp van van Wijk kwam op zijn hoofd terecht. En vakkundig knikte hij deze hard over Vijfje-doelman Sven van Dam heen. Vijfje kwam nog terug tot 2-3 maar de zege kwam eigenlijk niet in gevaar. Resteren er nog drie duels, waarvan twee thuiswedstrijden. Het houden van de minste gepasseerde defensie is hierin een mooie doelstelling. Qua selectie zit de reis van Roy de Bruin er bijna op. Patrick Steenbergen zal, mits de revalidatie voorspoedig door blijft gaan, volgend seizoen weer aansluiten.

Te hopen valt dat de rust weder keert in El Campo en dat T/C Mike Baalmans een rustiger seizoen krijgt qua het regelen van spelers. De uitdaging gaat overigens uitstekend. En dan kan REUZ, samen met REUZ 2 dat de Hoofdklasse nadert (ook deze wisselwerking is uitstekend!) een mooi seizoen draaien! Komende vrijdag wacht Futsal Winsum, om 21:00 uur in El Campo.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *