REUZ 1 wint op zijn Duits van Futsal Winsum 1

Afgelopen vrijdag stond voor REUZ 1 de thuiswedstrijd tegen Futsal Winsum op het programma. Een duel waar er voor de Vriezenaren eigenlijk niets meer op het spel stond. Desondanks wil REUZ wel de minste gepasseerde ploeg uit de Topklasse worden en ook na Winsum is het daar nog steeds voor in de race.

De teller stond voorafgaand aan Futsal Winsum op 45 en dat is net zoveel als Futsal Dragten. Na een paar minuten spelen in Sporthal De Kamp liep dat aantal op naar 46. Winsummers Björn Schutter schoot de bal weergaloos in de kruising en daar kon doelman van Wijk ook niks aan doen.

Sowieso speelde die Schutter een prima wedstrijd. Met zijn linkerbeen was het een plaag voor de REUZ-defensie. Zelf bracht REUZ daar in het eerste bedrijf weinig tegenover, waardoor de ploeg van Marc Krüger volledig terecht met een 0-1 voorsprong ging rusten. Na rust speelde REUZ een betere tweede helft was ook resulteerde in een paar mooie kansen.

Zo was Melvin Nuwolt bijna bij zijn eerste REUZ 1-treffer maar ook vandaag mocht dat niet zo zijn. Met nog tien minuten op de klok was Robert Hamming verwikkeld in een onderlinge praatwedstrijd met zijn opponent. Een duidelijke winnaar was er niet maar in de opvolgende uitworp kwam het tot een duel. Arbiter van Dooren zag een overtreding van de Winsummer en gezien de positie kon hij niets anders dan de bal op de stip te leggen.

Hamming zelf wist wel raad met dit buitenkansje en REUZ kwam op een 1-1. Daarmee kantelde de wedstrijd ook volledig. REUZ kreeg weer volop geloof in een zege en die kwam er ook in de slotminuten van de wedstrijd. Egar Dekker was vlakbij de winnende maar hij stuitte op de Winsummers doelman. De rebound was voor Hamming en hij maakte dus de 2-1.

De 3-1 was vervolgens nog voor de statistieken. Op aangeven van Dekker was Hamming wel de maker en dus ook de maker van een zuivere hattrick. Drie lekkere punten, waar een gelijkspel eerder op zijn plaats was. De mannen van Mike Baalmans zijn nu vrij tot 15 april. Dan wacht in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen het Leeuwarder Blauw Wit ’34.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *