REUZ 2 KAMPIOEN VAN DE 1e KLASSE C!

REUZ 2Een titel in de 1e klasse; het stond nog niet op het palmares van de zaalvoetbalvereniging REUZ. Des te mooier is het dat REUZ 2 deze titel heeft kunnen bijschrijven: ze zijn de beste in de 1e klasse C! Een simpele 0-6 zege op hekkensluiter Drs. Vijfje 3 was daarvoor woensdagavond meer dan voldoende, maar het zegt misschien wel meer dat REUZ 2 dit seizoen maar één keer heeft verloren.

En dan is het kampioenschap dan ook meer dan verdiend. Bovendien zit de equipe van Gerard Kuipers uitstekend in elkaar. Met sluitpost Stefan Meijering hebben ze een betrouwbare goalie (niet voor niets de minst gepasseerde doelman). Bij een blessure, wat ook in het studentensportmekka het geval was, hebben ze in Rutger Attema een dito vervanger. Hij blonk uit in een aantal prima reddingen.

Met Jelmer Polman, Jelle Wichers en Jeroen Kreeft is ook de defensie een stabiele factor. De oudste Wichers-telg loopt overal, knapt ontzettend veel werk op én weet dat te combineren met een stuk techniek en inzicht, Kreeft past zich elk seizoen uitstekend aan (hij belegt voor zichzelf in de zomer naar eigen zeggen wél een trainingskampje om écht fit te worden) en pikt zo nu en dan ook zijn doelpunt mee (dat had er na gisteren één meer moeten zijn) en voor Polman is zaalvoetbal naast bier en (mooie) vrouwen (het studentenleven dus) een serieuze hobby geworden. Achter Wichers is hij een scorende verdediger.

Voorin bleek Sietse Wichers dit seizoen de absolute blikvanger. Nu het record buiten bereik is heeft begint hij zelf over gemiddeldes (zo is hij dan ook wel weer) maar met 45 treffers heeft hij een groot aandeel in de titel. Scorend valt aanspeelpunt David Koops niet op, maar Koops is buitengewoon vaak betrokken bij een doeltreffende aanval. Een speler die het spelletje snapt, een aanwinst voor de Hoofdklasse.

De fysieke ongemakken bij captain Leander Meijering lijken gelukkig voorbij. En als dat het geval is, is Meijering één van de grote meneren (letterlijk en figuurlijk) van REUZ 2. Voor VAKO tegen Havelte op het veld had hij alweer zijn aandeel in de overwinning en bij Vijfje scoorde hij gelijk alweer drie. Dus mag je spreken van een heerlijke rentree.

Voor Ruben Doornbos zijn de blessures helaas nog niet voorbij. De behendige technicus kon zijn kunsten jammer genoeg niet heel vaak laten zien. De zelf benoemend technisch manager kan het echter uitstekend vinden met trainer/coach/leider Gerard Kuipers dus is zijn comeback in de Hoofdklasse een zekerheidje.

Wanneer je de leeftijden van de youngsters bij elkaar optelt passeer je vanzelf de leeftijd (waar precies laat ik in het midden) van routinier Jeroen Stelling. Geen vaste bespeler van REUZ 2 (voor degene die het niet weet, hij zit écht in REUZ 5) maar zeker een waardevolle vervanger. Met zijn fanatieke, simpele en logische manier van spelen (simpel voetballen is het moeilijkste wat er is) is Stelling heerlijk om erbij te hebben.

Als je naar een hoger niveau wil groeien moet je daar ook naar handelen. En dat doet REUZ 2 ook op de transfermarkt. Groeibriljant Thomas Meijering (deed al geregeld mee) is definitief aangetrokken om de balans in de Hoofdklasse te bewaren.

Uit bovenstaand verhaal valt dus te concluderen dat REUZ 2 de terechte kampioen is in de 1e klasse. Drs. Vijfje werd onder toeziend oog van de trotste sponsor Bouwbedrijf Doornbos en vele supporters en ouders met 0-6 opzij gezet, volgend seizoen mogen ze het laten zien in de Hoofdklasse. Als voorafje is de uitdaging door REUZ 1 geaccepteerd, een REUZ 1 versus REUZ 2 ligt begin volgend seizoen in het verschiet. Op 29 april volgen de plichtplegingen aan de bar, vooraf is Vijfje 3 nogmaals maar nu in El Campo de tegenstander.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *