Voorbeschouwing Hoofdklasse H & I

Waar ergens anders een voorbeschouwing over de Topklasse F te vinden is, ligt met de komst van REUZ 2 ook de focus meer op de Hoofdklassen. Twee boeiende competities met twee keer twaalf teams die strijden voor een mooie klassering. Dit seizoen zijn er opvallend veel nieuwkomers, naast de bekende ploegen die er al langer in uitkomen.

Hoofdklasse H
In de Hoofdklasse H is er geen uitgesproken titelkandidaat op te noemen. Het Friese De Herauten uit Bergum is in ieder geval een kanshebber gezien hun knappe derde plaats van vorig seizoen. Ook Hoogeveen is een ploeg die zeker kan gaan verrassen. De Drenten zijn als club een nieuwkomer in deze klasse maar de spelers kwamen afgelopen seizoen uit voor ZZVV. Zowel De Herauten en ZZVV gingen vroegtijdig ten onder in de nacompetitie.

ONR, zvv Urk 2 en Waterpoort Boys waren afgelopen seizoen echte middenmoters. Zij zullen uiteraard willen gaan voor een hogere klassering. De tweede teams van Futsal Emmeloord en Drs. Vijfje hadden het afgelopen seizoen lastig in de Hoofdklasse. Emmeloord handhaafde zich via de nacompetitie, Drs. Vijfje degradeerde aanvankelijk. Omhoog mogen de tweede teams overigens niet, aangezien er maar één team per club in de Topklasse mag uitkomen. Voor Emmeloord zou het wel mogelijk zijn aangezien hun vlaggenschip in de Eerste Divisie speelt.

Blauw Wit ’34 is een degradant uit de Topklasse F maar gaat in de Hoofdklasse verder met een andere ploeg. Als tweede team werden de Leeuwarders vorig seizoen kampioen in de 1e klasse. Ook DOSKO (Emmer-Compascuum), Friesland (Leeuwarden) en Frisia (Leeuwarden) stromen door vanuit de 1e klasse. DOSKO is de winnaar van de nacompetitie, Frisia en Friesland gaan omhoog vanwege het vol maken van de twee Hoofdklassen (wel op basis van de ranglijst in de 1e klasse).

SC Flamingo is helemaal nieuw in de Hoofdklasse. De ploeg uit Leeuwarden bestaat grotendeels uit de Blauw Wit ’34 ploeg dat uit de Topklasse F degradeerde. Met Flamingo telt de Hoofdklasse H liefst vier ploegen uit Leeuwarden. Naast de Hoofdklasse zelf dus eveneens een heus kampioenschap van Leeuwarden in deze klasse.

Hoofdklasse I
De Hoofdklasse I telt wel twee uitgesproken titelkandidaten. Boerakker en FC Inter Maluku (Haren) werden vorig seizoen uitgeschakeld in nacompetitie (Boerakker verloor eerder het beslissingsduel om het kampioenschap), maar moeten beide in staat zijn om mee te doen om het kampioenschap. Zo roerde Inter Maluku zich behoorlijk op de transfermarkt, waarmee ze absoluut een Topklasse-waardige ploeg hebben gecreëerd. Boerakker heeft dat al met de nodige ex-Leekster Eagles.

Daarachter zijn Bedum 2 en FC Grootegast ook ploegen om rekening mee te houden. Bedum 2 werd vorig jaar derde, Grootegast liep de nacompetitie net mis. Verder zijn Bellingwolde, Drs. Vijfje A1 en Futsal Marum 2 middenmoters van vorig seizoen, zvv Delfzijl wist degradatie op de laatste speelronde te ontlopen. Roden en REUZ 2 zijn kampioenen uit de 1e klasse die het nu een stapje hoger mogen proberen. Beide Drenste ploegen kunnen best wel eens hoge ogen gooien in deze Hoofdklasse. Ook De Heracliden en Drachtster Boys kwamen uit de 1e klasse. Zij maken deze Hoofdklasse vol als Lucky losers.

Op 12 september trappen beide Hoofdklassen af. De ”H” doet dat in Bergum waar De Herauten en Emmeloord 2 elkaar treffen, ”I” gaat los in Opende, de thuishaven van FC Grootegast. Promovendus REUZ 2 komt op bezoek. De overige duels staan later die week op het programma.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *