Beker: twee Topklassers uitgeschakeld

Met een nieuw bekerformat (gelijk knock-out) is het seizoen 2016/17 officieel van start gegaan. 29 wedstrijden zijn er afgewerkt in de 1e ronde van de KNVB beker Noord, slechts één duel vond geen doorgang. Veel teams dus met een missie om de opvolger te worden van Boerakker, die zelf in de landelijke beker met 2-6 onderuit gingen tegen Eredivisionist TPP uit Rotterdam.

En natuurlijk leveren bekerwedstrijden altijd spanning en spektakel op. Twee Topklassers vonden hun Waterloo in de 1e ronde. Op dinsdag ging SV Bedum in eigen thuis met 1-6 ten onder tegen 1e-klasser FC Inter Maluku 2 (wel iets versterkt). Vrijdagavond was SV Bedum 2 beter in het nemen van strafschoppen tegen Drs. Vijfje na een 3-3 eindstand.

De overige Topklassers hadden over het algemeen weinig moeite met hun opponent. Alleen Futsal Winsum en Futsal Cambuur wonnen nipt. Zijn er dan nog meer verrassingen? Absoluut: 1e klasser Futsal Buitenpost was ook beter in het nemen van penals tegen nieuwbakken Hoofdklasser LVV Friesland. Regulier werd er ook veel gescoord, 8-8 stond er op het scorebord.

Ook in de Zuid-Drentse derby, tussen 1e klasser Sporting Emmen en Hoofdklasser DOSKO, bleek de laagst spelende ploeg de sterkste. Emmen won met 7-6. En dat was ook het geval bij Futsal Dragten 2 (1e klasse) en Frisia (Hoofdklasse). Dragten 2 trok aan het langste eind dankzij een 6-5 zege.

De hoogste score behaalde Hoogeveen in de Hoogeveense derby. Zij wonnen met liefst 16-3 van FC Tunas. Klik hier voor alle uitslagen. Wanneer er geloot wordt voor de volgende ronde is nog niet bekend, evenals de speeldatum.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *