REUZ 1 haalt zege uit de tenen versus WMC

REUZ 1 stond vrijdagavond aan de aftrap van het seizoen 2016/17. Een fris begin en daar was de equipe van Mike Baalmans zeker aan toe gezien dunne bezetting afgelopen seizoen. Een vernieuwd WMC stond op het programma, een jonge ploeg met heel veel potentie.

En REUZ had het lastig met de jonge gasten uit Winschoten. Ondanks de geringe leeftijd hoef je ze niet uit te leggen hoe je moet zaalvoetballen. De potentiële opvolgers van o.a. Marcel Smit en Bert-Jan Haaijer kwamen al heel snel op voorsprong in Sporthal De Kamp. Spelbepaler Anton Hekman kogelde de bal snoeihard achter doelman Rolf van Wijk.

Dus moest REUZ in de achtervolging. De ging met hangen en wurgen. Kansen werd er wel gecreëerd, maar aan WMC-zijde keepte Stef Bannink een prima wedstrijd. Ook van Wijk keepte voor de Vriezenaren goed, door het aanvallende spel van REUZ kreeg WMC ook nog de nodige countermogelijkheden.

Met nog zeven minuten op de klok kwam dan uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Een prima schuiver van Rob Liewes tikte Roel Grootjans goed binnen. Met deze uitslag zouden beide ploegen tevreden zijn, ware het niet van debutant Tim van Huffelen daar anders over dacht. Met zijn, nu al, befaamde pegel poeierde hij de 2-1 binnen.

Zowel Baalmans als WMC-oprichter en trainer/coach Alie Dik waren het er over eens dat een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Voor REUZ maakt dat uiteraard niets uit: drie belangrijk punten in speelronde één. Komende vrijdag gaat REUZ op bezoek bij Drs. Vijfje, om 19:00 uur al spelen de REUZen in Groningen.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *