Speelronde 1: vooral veel uitzeges!

De Topklasse F 2016/17 is los. Zeven wedstrijden stonden er gelijk op het programma, waarbij er opvallend genoeg liefst zes uitzeges werden genoteerd. Zvv Urk is de eerste, gedeelde, koploper in de Topklasse F. De ploeg van Herman Spel gaf Futsal Marum met liefst 1-7 klop. En dat mag best verrassend worden genoemd aangezien de Marummers ook worden gezien als één van de hoogvliegers in de Topklasse.

Drs. Vijfje deed in Bedum uitstekende zaken. De ploeg van Sees Bergman walste met 4-9 over SV Bedum heen, dat al vroeg de keeper met een rode kaart zag vertrekken. De andere Groninger derby is een prooi voor Futsal Delfzijl geworden. De Delfzijlers versloegen Real Camaradas uit Zuidhorn met 2-5. Aldin Hedzic, debuntant aan de Delfzijl-zijde, luisterde dit op met liefst drie treffers.

In de onderlinge ontmoetingen tussen de promovendi kwamen Futsal Cambuur en De Griffioen als winnaars uit de bus. Cambuur won verdiend met 1-3 van Futsal LTC, De Griffioen maakte er bij Exstudiantes een doelpuntenfestijn van. De Oosterwolders wonnen wel, met 5-6. Tot slot in REUZ de zevende ploeg met een zege. De Vriezenaren moesten er lang op wachten, maar in de slotminuten was Tim van Huffelen de gevierde man met de winnende.

In de Hoofdklassen H en I zijn Waterpoort Boys en REUZ 2 de eerste koplopers. WéPéBé versloeg Frisia met 6-4, REUZ 2 ging bij FC Grootegast de dubbele cijfers in: 2-10. Blauw Wit ’34 (HK H) heeft de eerste Leeuwarder-derby op haar naam geschreven. De blauwwitten versloegen LVV Friesland met 4-5. In de HK H wonnen ook zvv Urk en ONR. Achter REUZ 2 in de HK I boekten Bedum 2 en Inter Maluku FC klinkende zeges. Bedum 2 versloeg Bellingwolde met 1-6, Maluku scoorde in eigen huis tegen De Heracliden één meer (7-1). Boerakker, zvv Delfzijl en promovendus Roden wonnen ook. Qua topscorers zijn er vooral veel spelers met twee treffers in de Hoofdklasse.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *