Speelronde 2: vijf ploegen met 100%

Drs. Vijfje, Futsal Delfzijl, zvv Urk, Futsal Winsum en De Griffioen zijn de trotste koplopers in de Topklasse F na twee speelronden. Alle vijf de ploegen zegevierden ook in het tweede competitieduels. Op basis van het doelsaldo voeren de studenten de ranglijst aan. De equipe van Sees Bergman versloeg REUZ met duidelijke cijfers: 6-0.

Ook Futsal Delfzijl liet weinig over van haar opponent. Bedum moest er met 8-1 aan geloven. Zvv Urk, naast Delfzijl de tweede échte titelfavoriet, won met 5-2 van Futsal Dragten. Futsal Winsum en De Griffioen zijn de verrassingen met zes punten. Winsum won met duidelijke cijfers van promovendus Exstudiantes (7-2), De Griffioen pakte maandag al de punten dankzij een 6-3 zege op LTC.

Futsal Marum en Real Camaradas hebben in ronde twee haar eerste punten gepakt. Futsal Marum versloeg WMC met 4-5, Camaradas wist Cambuur met 2-5 over de knie te leggen. WMC, Dragten, LTC, Exstudiantes en Bedum zijn tot op heden nog puntloos in de Topklasse F.

ONR, zvv Urk 2 en Blauw Wit ’34 hebben in de Hoofdklasse H alle drie nog een 100% score. ONR versloeg De Herauten (7-3), Urk 2 deed hetzelfde met LVV Friesland (5-0) en Blauw Wit ’34 won met 6-5 van Waterpoort Boys. Verder ook de eerste drie punten voor Emmeloord 2 en Hoogeveen.

In de Hoofdklasse I staat er voorlopig geen maat op REUZ 2. Futsal Marum 2 ging er met dubbele cijfers (10-1) vanaf. Daarachter doen Inter Maluku FC, Bedum 2 en Roden het ook uitstekend met zes punten. IMFC versloeg zvv Delfzijl, Bedum 2 won van Drachtster Boys en Roden won nipt met 4-3 van FC Grootegast. Titelkandidaat Boerakker ging verrassend onderuit met 5-6 tegen Drs. Vijfje O19.

Aldin Hedzic (Futsal Delfzijl) en Sjors Otter (De Griffioen) zijn tot op heden de topschutters in de Topklasse F. Beide spelers scoorden vijf keer. In de Hoofdklasse (van wat er is doorgegeven) zijn Jordi Balsala (Inter Maluku) en Sietse Wichers (REUZ 2) dat met beide zes treffers.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *