Speelronde 3: Urk en Winsum aan kop

Liefst vijf ploegen hadden voorafgaand aan speelronde 3 een 100% score. Na speelronde 3 blijven daar nog maar twee van over. Zvv Urk en Futsal Winsum zijn de trotse koplopers van de Topklasse F. De Urkers boekten hun derde zege in Groningen. Tegen Exstudiantes, de promovendus die nog altijd puntloos is, werd het een moeizame 5-7. Futsal Winsum, de equipe van Marc Krüger, versloeg Futsal LTC. In Assen ging het ook voor Winsum moeizaam. Bij 2-2 waren het de treffers van Edu de Jonge Rosa en Remy Nieborg die voor de 2-4 overwinning zorgden. De nederlaag van LTC betekent dat de ploeg van Johan Meek nog puntloos is.

Futsal Delfzijl, nog steeds een titelkandidaat, verslikte zich pijnlijk op bezoek bij REUZ. De Vriezenaren wonnen ruim en daar was eigenlijk weinig op af te dingen. In De Kamp werd het 8-2. Ook Drs. Vijfje moest haar meerdere erkennen in de opponent. WMC zegevierde met 3-4. Zodoende is de ploeg van Alie Dik van de hatelijke nul af. De zegereeks van verrassing De Griffioen is beëindigd door Real Camaradas. In Zuidhorn walste de mannen van Dick Peter Vis over de ploeg uit Oosterwolde heen. Dennis Krohne had met vier treffer een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 9-3.

Futsal Dragten heeft de eerste punten ook te pakken. In eigen huis werd Futsal Marum met 4-3 opzij gezet. Voor trainer/coach Erik Donker van Marum een zure nederlaag, zeker ook omdat hij, samen met zoon Arnoud, vorig seizoen werkzaam waren bij de winnende ploeg. Tot slot verdubbelde Futsal Cambuur haar puntenaantal: van drie naar zes. Dat ging ten koste van SV Bedum. De Bedummers hebben het nog niet dit seizoen. Het is al de derde grote nederlaag in de Topklasse F.

In de Hoofdklasse H maakt ONR indruk. De Rodenaren wonnen woensdag met 11-2 van Emmeloord 2, wat de derde zege op rij betekende. Daarachter volgt Hoogeveen (versloeg Blauw Wit ’34 met 5-0) met zeven punten en Waterpoort Boys, Urk 2 en Blauw Wit ’34 met zes.

Het tweede team van REUZ is de trotse koploper in de Hoofdklasse I met negen punten. De Vriezenaren wonnen met 4-9 bij Drs. Vijfje A1. De concurrentie verloor juist punten. Inter Maluku moest de punten delen met Boerakker (2-2). Datzelfde moesten Bedum 2 en Roden (4-4) doen.

Liefst vier topscorers kent de Topklasse F. Rhobin Brander (Delfzijl), Jelbert Loosman (zvv Urk), Dennis Krohne en Jelmer de Jong (beide Real Camaradas) hebben al zes keer het net gevonden. In de Hoofdklassen hebben Jordi Balsala (Inter Maluku FC) en Leander Meijering (REUZ 2) er zeven gemaakt.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *