REUZ 1 wint eerste uitwedstrijd

Na twee thuiszeges voor REUZ 1 werd het wel eens tijd voor de eerste uitzege. Op een woensdagavond zou dat dan moeten gebeuren in Leeuwarden tegen Futsal Cambuur, een promovendus in de Topklasse F. Met een vaste kern van vijf spelers aangevuld met REUZ 2-er Leander Meijering en REUZ 4-routinier Jeroen Stelling verscheen REUZ 1 aan de aftrap in de behoorlijk troosteloze sporthal Kalverdijkje.

De ploeg van Mike Baalmans kwam goed uit de startblokken. Uit een prima pass van Tim van Huffelen scoorde Patrick Steenbergen de 0-1. Vervolgens kwamen de Leeuwarders terug tot 1-1 en niet veel later op voorsprong. In ondertal (van Huffelen kreeg geel) bracht Steenbergen de ploegen weer op gelijke hoogte.

Na rust, beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, hetzelfde wedstrijdbeeld. De Friezen ietwat dreigender, doelman Rolf van Wijk pakte veel ballen en REUZ 1 loerde prima op de counter. Uit zo’n counter werd het vervolgens 2-3 dankzij Steenbergens derde treffer.

Dé uitgelezen mogelijk van Cambuur om gelijk te maken werd gemist, in de opvolgende counter aan REUZ-zijde was het raak. REUZ 2-er Leander Meijering liet zien ook voor REUZ 1 belangrijk te kunnen zijn en gooide de wedstrijd in het slot.

Daarmee staat de puntenteller op negen mooie punten. Komende vrijdag kunnen de Vriezenaren met een gerust hart de rest van de Topklasse volgen, de vrijdag daarop wacht Westerlee in de 2e ronde van de beker.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *