REUZ 2 verliest kraker van IMFC

Het is REUZ 2 niet gelukt om de koppositie in de Hoofdklasse I te behouden. Naaste belager Inter Maluku FC bleek simpelweg sterker dan de jonge REUZ 2-ploeg. Ondanks dat was het wel een mooi zaalvoetbalffiche in Sporthal De Kamp die goed was gevuld.

Vanaf de aftrap bleek al dat de bezoekers hun scoutingswerk goed hebben gedaan. Onder aanvoering van coach Noël Pattiruhu zette IMFC fanatiek druk op REUZ 2. Dat resulteerde ook in een aantal mogelijkheden voor de gasten uit Haren én de eerste treffer. Spelmaker Jordi Balsala verraste doelman Stefan Meijering (weer terug onder de lat na een schorsing) in de korte hoek.

De Vriezenaren hadden moeite om in hun spel te komen. Zo kregen Leander Meijering en Sietse Wichers weinig ruimte om de actie te maken. Op één van de spaarzame momenten dat dit wel lukte was het ook meteen raak. Wichers met de assist, Meijering met zijn achtste van het seizoen.

Na rust begon IMFC furieus aan het tweede bedrijf. Met enkele messcherpe counters werd uitgelopen naar een 1-5 tussenstand. Een flinke domper voor de REUZen die zodoende alle zeilen bij moesten zetten om nog tot een goed resultaat te komen. Jelmer Polman begon de inhaalrace met de 2-5, Tim van Huffelen vervolgde deze race met de 3-5 maar dichterbij kwam REUZ 2 niet.

Zodoende is REUZ 2 dus geen koploper meer in de Hoofdklasse I. Deze eer treft nu Inter Maluku FC samen met Roden en SV Bedum 2. Op één punt volgt nu REUZ 2. Komende vrijdag spelen de mannen andermaal thuis. In de 2e ronde beker wacht om 22:00 uur Topklasser De Griffioen. Zeker de moeite waard!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *