Prima zege REUZ 1, REUZ 2 verliest

De zaalvoetballers van REUZ 1 zijn tot nu toe bezig met een prima seizoen. De ploeg van Mike Baalmans is na vrijdagavond terug te vinden op een gedeelde tweede plaats in de Topklasse F. Liefst vier overwinningen in vijf duels is voor de Vriezenaren ronduit prima te noemen. Afgelopen vrijdag stond promovendus De Griffioen op het programma en voor de tweede keer achter elkaar werden de Friezen op een nederlaag getrakteerd door de REUZen in Sporthal De Kamp.

Vorige week knikkerde REUZ 2 de ploeg uit Oosterwolde namelijk al uit de beker. En ook tegen REUZ 1 was het klassenverschil duidelijk aanwezig. Al vroeg in de wedstrijd kon het REUZ-publiek juichen na de 1-0 van Patrick Steenbergen en 2-0 van Roel Grootjans. Vervolgens tekende Steenbergen voor de 3-0 en aanstaand vader/routinier/voorzitter en uitstekend spelende Jeroen Stelling voor de 4-0.

Daarna liet REUZ de teugels een klein beetje vieren en dat was absoluut misplaatst. Daar profiteerde de bezoekers van door twee maal de bal achter Rolf van Wijk te schieten. Gelukkig dat Tim van Huffelen (of Stelling) er niet veel later 5-2 van maakte zodat de REUZen met een marge van drie konden rusten.

Na rust werd er over en weer gescoord. REUZ maakte er nog vier bij door Tim van Huffelen, Jeroen Stelling (de mooiste van de avond), Dennis Wollerich (uit de mooiste aanval van de avond) en de herstelde Patrick ”Robinho” ”Het Fenomeen” Berends. De Griffioen scoorde er ook vier wat de eindstand op 9-6 bracht.

Voor de objectieve zaalvoetbalfan was het een aantrekkelijk duel met vooral veel doelpunten. Als kritisch REUZ-supporter mag je concluderen dat zes tegendoelpunten toch te veel is. Neemt niet weg dat de drie punten meer dan terecht in Vries zijn gebleven. Op 4 november staat de Topklasse-topper tegen de andere nummer twee Futsal Winsum op het programma in Winsum.

REUZ 2 bewees zichzelf een slechte dienst deze speelronde. De getalenteerde REUZen hadden in de doelman van tegenstander Bellingwolde een ware sta-in-de-weg die op alle mogelijk manieren zijn doel bijna schoon wist te houden. Alleen Leander Meijering schoot raak maar dat was niet voldoende. De Groningers hadden er op dat moment al twee gemaakt en die 2-1 was tevens de eindstand. Over twee week mag REUZ 2 weer op revanche. Dan komt hekkensluiter Drachtster Boys op bezoek in De Kamp.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *