Speelronde 5: iedereen van de ”nul” af

Na speelronde vijf in de Topklasse F heeft elke ploeg in ieder geval één punt. Exstudiantes en LTC waren de twee ploegen zonder punten, deze kwamen er vrijdagavond. De topper ging tussen de gedeelde nummer twee Real Camaradas en koploper zvv Urk. Deze ging tot aan de rust gelijk op. Na rust liepen de Urkers mede door de tweede en derde treffer van de avond van Jan Kramer uit naar 2-5. De eindstand werd door Real bepaald op 3-5. Aan Real kant scoorde Jelmer de Jong, topschutter van de Topklasse F, zijn negende en tiende van het seizoen.

Urk blijft dus de ongeslagen koploper. Futsal Winsum en zvv REUZ profiteerden van het puntverlies van Real Camaradas. Futsal Winsum had weinig moeite met SV Bedum en won de burenstrijd met 0-5. Zvv REUZ versloeg in eigen huis De Griffioen met 9-6. De ploeg van Mike Baalmans is eigenlijk niet in de problemen geweest tegen de promovendus. Winsum en REUZ hebben beide twaalf punten. In speelronde zes staan de beide nummers twee tegenover elkaar.

Futsal Delfzijl was ook één van de gedeelde nummers twee maar de Groningers hebben punten laten liggen in de derby tegen WMC. In Delfzijl bleef het bij 5-5 en dat is een knap resultaat voor de equipe van Alie Dik. Futsal Cambuur heeft aansluiting gevonden met de subtop. De Leeuwarders won verdiend met 1-6 bij Drs. Vijfje. Exstudiantes en Futsal LTC zijn van de nul af. In eigen huis kwam er geen winnaar tussen EXS en Futsal Dragten (4-4). Daarmee pakken de Stadjers het eerste punt. LTC maakte er drie van. De Assenaren wonnen met 5-2 van Futsal Marum.

In de Hoofdklasse H heeft Hoogeveen de koppositie weer herovert. De Drenten wonnen de derby tegen DOSKO met 10-3. De eigen vereniging, Hoogeveen TV, maakte hier een mooie reportage van, waaruit blijkt dat de blauwhemden graag hogerop willen. Daarachter volgen ONR en Waterpoort Boys op één punt. WPB won nipt met 7-6 van LVV Friesland. Zvv Urk 2 (4-5 bij Vijfje 2) en SC Flamingo (6-2 van Emmeloord 2) staan door hun zeges in de subtop.

Inter Maluku FC en SV Bedum 2 blijven de koplopers in de Hoofdklasse I. Maluku kende weinig problemen met FC Grootegast (5-2). Bedum 2 won de semi-topper tegen zvv Delfzijl met 4-3. Beide ploegen staan op dertien punten. De overige concurrentie verloor verrassend genoeg. Roden ging met 4-3 onderuit tegen laagvlieger De Heracliden. Bellingwolde pakte de eerste drie punten door met 2-1 van REUZ 2 te winnen. Boerakker deed wel goede zaken en is weer terug te vinden in de subtop. De geelhemden versloeg Drachtster Boys met liefst 9-1.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *