REUZ 1 verliest topper, REUZ 2 wint wel

Het venijn zat hem in de staart. Daarin werd de topper tussen Futsal Winsum en zvv REUZ beslist. Tim van Huffelen kreeg rood en moest het veld onterecht verlaten (daarover later meer). Met een man meer trok de ploeg van Marc Krüger uiteindelijke de overwinning over de streep, daar waar een gelijkspel veel meer op zijn plaats was.

Desondanks was het zeker een mooie zaalvoetbalavond in Winsum. Beide ploegen streden voor wat ze waard waren en het publiek zag een doelpuntrijk duel. Aan REUZ-zijde was er de rentree van Bart Lammers. Hij verving de geblesseerde Rob Liewes.

REUZ begon voortvarend aan het duel in de Ripperdahal. Patrick Steenbergen bracht de Vriezenaren als snel op voorsprong. Na de gelijkmaker van Futsal Winsum was het vervolgens dezelfde Steenbergen die de ruststand bepaalde op 1-2. Na rust begon het pas echt met prijsschieten. Eerst Winsum dat via Reinder Haaksma en Michiel van Bolhuis op 3-2 voorsprong kwam. Vervolgens weer REUZ met Steenbergen en een mooie goal van Bart Lammers met een één twee met Patrick ”Robinho” Berends.

Toen was het wederom Winsum dat weer richting de winst leek te gaan. Van Bolhuis en De Jonge Rosa waren de schutters. Met de gelijkmaker van Steenbergen in overtal leek het een mooie en terechte eindstand te worden in Winsum. Totdat Ulco Brinkhuizen langs de zijlijn snelde en werd gestuit door Tim van Huffelen. Arbiter Pultrum trok hiervoor de rode kaart. In zowel de ogen van Winsum als de Vriezenaren was geel meer dan voldoende. Blijkbaar moest er wat goed worden gemaakt, want Pultrum floot verder een prima wedstrijd. Aan de situatie veranderde het overigens niet veel. REUZ moest met één man minder verder en dat speelde Winsum uit. Van Bolhuis maakte zijn derde van de avond en kroonde zich tot matchwinner.

Een zure nederlaag dus voor de ploeg van Mike Baalmans. Volgende week de rug weer rechten want dan komt koploper zvv Urk op bezoek in El Campo.

REUZ 2 deed wel goede zaken. In eigen huis scoorde het tweede REUZ-team liefst negen keer tegen hekkensluiter Drachtster Boys. De Friezen scoorde twee keer. Leander Meijering en Sietse Wichers maakten er beide drie, Thomas Meijering twee en Jelle Wichers één. Ook REUZ 2 treft komende vrijdag de koploper, van de Hoofdklasse I: SV Bedum 2 is dan de tegenstander.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *