REUZ deelt de punten met Futsal Marum

Een terecht of een onterecht gelijkspel. Hoe is het überhaupt te beoordelen en lastiger misschien nog te beoordelen. Kijk je naar het aantal 100% kansen of zegt balbezit meer. En wat is dan een 100% kans? En de verhoudingen van 75% kansen dan? Maar als je dan met 0-2 voor staat? En vice versa. In ieder geval was de eindstand vrijdag tussen Futsal Marum en REUZ 1 2-2.

De eerste helft bracht weinig spektakel. De REUZen, compleet afgereisd naar De Groene Kathedraal, zetten bij vlagen goed druk wat resulteerde in een aantal 80% kansen. Ze gingen er niet in en ook aan Marum-zijde kwamen er tot aan de rust geen treffers op het scorebord. Het had mede te maken met het feit dat aan beide kanten de keepers goed stonden te keepen. Rolf van Wijk namens REUZ en Menno Snip namens de thuisploeg. Ook niet nadat Rien Jansen voor een gele kaart twee minuten moest gaan zitten.

Na rust werd het duel wat opener en werd er zowaar gescoord. Op een pracht assist van van Wijk was het Patrick Steenbergen die raak schoot en de bezoekers op voorsprong bracht. Diezelfde Steenbergen deed hetzelfde bij de 0-2, waar Tim van Huffelen de aangever was.

Het bleek een impuls te zijn voor de ploeg van Erik Donker want Futsal Marum ging aan de hand van Arnoud Donker beter spelen en scoren. Donker maakte de eerste met een klein beetje geluk. Met een meespelende keeper deed Donker het nogmaals en dat betekende een 2-2 stand.

Toen vlak voor tijd de prima fluitende arbiter De Vries van Huffelen geel gaf kon ook Marum de zege nog naar zich toe trekken maar gelukkig werd er voor het einde gefloten. Een in mijn ogen terechte einduitslag maar met een REUZ-bril (die heb ik ook) of een Marum-bril kon het net zo goed andersom zijn.

Net als het vlaggenschip moest ook REUZ 2 de punten delen. Voor de tweede achtereenvolgende week zelfs, nu met De Heracliden. Ook REUZ 2 stond met twee treffers voor (3-1) maar kon niet voorkomen dat de bezoekers uit Uithuizermeeden er nog 3-3 van maakte. Leander Meijering scoorde twee keer, Jelle Wichers één.

Komende vrijdag staat er een prachtavond op het programma. REUZ 1 neemt het op tegen Futsal Dragten, REUZ 2 speelt een topper in de Hoofdklasse I en ontvangt Boerakker.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *