Speelronde 8: Urk verliest, FW komt gelijk

De spanning in de Topklasse F is weer helemaal terug. Drs. Vijfje gaat de boeken in als ploeg die koploper zvv Urk de eerste nederlaag toe heeft gebracht. En dat nota bene op Urk en dat is knap werk van de ploeg van Sees Bergman. In Sporthal De Schelp werd het 2-3, waar Urk nog met 2-0 voor stond.

Futsal Winsum stond (en staat nog steeds) tweede, won zelf de topper met 4-1 van Futsal Delfzijl, en is nu mede-koploper in de Topklasse F. En daarmee heeft de ploeg van Marc Krüger bewezen dat het een serieuze titelkandidaat is.

De subtop wordt nu aangevoerd door Real Camaradas. De ploeg uit Zuidhorn versloeg hekkensluiter Exstudiantes met 1-6. Verder nemen daarin plaats Futsal Dragten, zvv REUZ, Futsal Cambuur en De Griffioen. Futsal Dragten versloeg Bedum met 3-0, REUZ moest de punten delen met Futsal Marum en De Griffioen won met 10-6 van Futsal Cambuur.

In de kleine middenmoot staan WMC, Futsal Marum, Drs. Vijfje en LTC. WMC verzuimde daarvan op niet aan te sluiten bij de subtop. WMC ging in eigen huis met 2-4 ten onder tegen LTC. Voor de Assenaren drie belangrijke punten. Bedum en Exstudiantes lijken een zwaar seizoen tegemoet te gaan.

Hoogeveen is de trotse koploper en 1e periodewinnaar is in de Hoofdklasse H. De Drenten versloegen zelf Emmeloord 2 met 1-5 en zagen concurrent ONR met 8-3 verliezen van DOSKO. Waterpoort Boys komt door de 4-1 zege op Drs. Vijfje 2 op gelijke hoogte met ONR. Het gat met Hoogeveen is vier punten. Het treffen tussen de nummers vier en vijf, Flamingo en zvv Urk 2, bleef onbeslist (7-7).

De spanning bovenin de Hoofdklasse I is groot. Bedum 2 pakte zelf de periode maandag al door een 1-6 zege op FC Grootegast. Maar het verschil met de achtervolgers is klein. Boerakker staat tweede (10-3 winst op zvv Delfzijl), Inter Maluku derde (2-3 zege op Roden) en REUZ 2 vierde (3-3 tegen De Heracliden).

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *