Belangrijke zege R1, R2 verliest nipt

Op voorhand zou het een mooie zaalvoetbalavond worden in Sporthal De Kamp. Tenminste, met de bezoekende ploegen Futsal Dragten en Boerakker komen er twee leuke en voetballende ploegen in actie. REUZ 1 trapte de avond af tegen Dragten voor de Topklasse F, REUZ 2 versus Boerakker was de topper in de Hoofdklasse I.

De supporters kregen in de eerste helft weinig waar voor hun geld. REUZ 1 speelde zonder het heilige vuur en dat resulteerde in een 1-2 achterstand in de rust. Aan REUZ-zijde maakte Tim van Huffelen de treffer. Na rust kwam er een heel ander REUZ de zaal in. Er werd met passie gespeeld en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker uit één van REUZ’ vele varianten. Patrick Steenbergen was het eindstation. Dezelfde Steenbergen voltooide een zuivere hattrick vervolgens met nog twee treffers en een 4-2 voorsprong. En ook van Huffelen kwam op drie treffers, waarbij een schot van eigen helft op aangeven van doelman Rolf van Wijk een hele fraaie was. Het zijn drie belangrijke punten voor de manschappen van Mike Baalmans. REUZ is nu op een vierde plaats terug te vinden in de Topklasse F.

REUZ 2 had op papier één van de zwaarste tegenstanders in de Hoofdklasse I: titelfavoriet Boerakker. Toch bleken beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Zo kwam REUZ 2 op voorsprong dankzij Sietse Wichers. Echter nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Na rust was REUZ 2 het even kwijt en Boerakker kon uitlopen naar een 1-4 voorsprong.

Achteraf gezien was dat het bepalende moment waarop REUZ 2 een goed resultaat verspeelde. Met de 2-4 (Leander Meijering) en 3-4 (Sietse Wichers) kwam REUZ 2 nog dichtbij maar ook met een meespelende doelman zat de 4-4 er niet meer in. En dat was gezien het spelbeeld best terecht geweest. De verschillen in de top worden groter, REUZ 2 is een stabiele middenmoter.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *