REUZ 1 & 2 naar laatste acht, ook R3 door

De zaalvoetballers van REUZ 1 en 2 hebben zich beide geplaatst voor de kwartfinale in de noordelijke KNVB beker. REUZ 1 versloeg maandag Hoofdklasser De Herauten, REUZ 2 schakelde voor de tweede keer achter elkaar een Topklasser uit: zvv WMC.

In Sporthal de Westermar in Burgum opende REUZ 2-speler Sietse Wichers maandag de score voor REUZ 1. Uit overtal kwam de thuisploeg vervolgens weer op gelijke hoogte, maar na twee keer Tim van Huffelen en één van Roy de Bruin en Patrick Steenbergen was de ruststand al 1-5.

Na rust maakte Wichers er gelijk 1-6 van en toen zat het duel onder leiding van een prima leidende arbiter Drenth al in het slot. Tussentijds ook goals van De Herauten maar Wichers en Steenbergen bepaalden de eindstand op 4-8 in het voordeel van de REUZen.

Vrijdag was het de beurt aan REUZ 2 die het lastige WMC op bezoek kregen. Lange tijd leek het er ook op dat WMC aan het langste eind ging trekken. De ploeg van Alie Dik kwam telkens op voorsprong (onder andere door een treffer van de WMC-doelman) nadat REUZ 2 gelijk had gemaakt. Uiteindelijk doorbraken de Vriezenaren die spiraal en kwamen zelf op voorsprong. Door het WMC-offensief liep REUZ 2 uiteindelijk uit naar een 7-4 zege.

Aansluitend bereikte ook REUZ 3 de volgende bekerronde. In een gelijk opgaand duel met 3e klasser Potetos vond de arbiter het bij 7-6 genoeg en floot af. Een succesvolle bekerweek dus voor de REUZen die met REUZ 1, 2 en 3 allen een ronde verder gaan.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *