REUZ 2 wint zinderende bekerwedstrijd

Een vrijdagavond in ‘El Campo’ tegen topklasser zvv WMC 1. Ruwe missie. Zeker gezien het feit dat we de laatste wedstrijden vooral punten verliezen op zeer ongelukkige wijze.  Vorige week, na een wederom onnodige nederlaag, werd al geconcludeerd dat ‘de voetbalgoden tegen ons zijn gekeerd’. Of zoals de Prins het zei: ‘We hebben het geluk gewoon even niet aan onze zijde’. Ikzelf had op matchday ochtend echter het gevoel dat het geluk deze pot wel eens aan onze zijde kon wezen. Het was immers prima voetbalweer, geen neerslag, weinig wind en de voetbalmat lag er prima bij.

20:45, gespannen koppies in de kleedkamer. De selectie is verre van compleet. Ruben Kap en ikzelf zijn geveld door zware blessures en Sietse-Jean ligt nog op bed dromenland te verkennen. Ruben Kap was sowieso de hele avond afwezig, hij had belangrijke zaken omtrent gerstenat af te handelen. Echter ook goed nieuws, PatStone 12 en de Huffle hadden zichzelf aangeboden, omdat zij, naar eigen zeggen,  graag mee wilden spelen met het ‘powerhouse’ van REUZ.

21:00,  warming up; keertje heen en weer, af een toe de knietjes naar boven, even rochelen, verwoede pogingen om de hak tegen het achterste te plaatsen, sprintjes van drie meter om vervolgens de bal naar elkaar over te schieten. Ik kijk het tevreden aan. Als het eerste elftal onder deze bezieling de warming up zal doen zal er nooit meer een wedstrijd worden verloren. Ik ben een romanticus, wie weet, ooit.

21:10, de wedstrijd staat op het punt te beginnen. Ikzelf heb echter ruzie met de wedstrijdapparatuur en krijg de klok niet op 25:00 minuten. PatStone 12 weet nog te vermelden dat als je dat al niet kan, je eigenlijk niets waard bent. Bedank man! De jongens van WMC kijken nerveus naar onze speelhelft. Immers, het beruchte basiselftal van de godenzonen van REUZ 2 komt het veld op struinen: Meijering sr, de Prins, Horizontale, Unox en aanvoerder Theo de Tank. Dit team bestaat louter uit winnaars en weet al drie jaar lang wat winnen is. Unox daarover: ‘verliezen staat niet in mijn woordenboek’.

21:11, de scheidsrechter blaast op zijn fluitje en de wedstrijd is begonnen.  De mannen beginnen gretig aan de wedstrijd, formaliteit natuurlijk, maar je moet het wel even doen. De spelers van WMC laten direct zien dat ze niet voor niets in de Topklasse spelen en spelen de bal gemakkelijk rond. Ikzelf, samen met Meijering jr, Sietse-Jean en de twee REUZ-1 telgen concluderen dat WMC het ook goed zou hebben gedaan bij het marathonrennen, want dat deden ze vooral, rennen.  REUZ 2 verdedigt voornamelijk, maar komt eigenlijk niet echt in de problemen. Af en toe kunnen wij ons  befaamde Tiki Takka voetbal op de mat brengen en worden dan ook direct gevaarlijk.

Over de wedstrijd zelf kan ik vele kantjes volschrijven, echter, het merendeel van de titanenstrijd bestond uit het terugkomen van REUZ 2, aangezien wij voornamelijk achter hebben gestaan. Hoogtepunt (of dieptepunt) was de 4-3 van WMC, waar Meijering sr een nieuwe keepersmanoeuvre uitprobeerde en jammerlijk faalde. Nadat REUZ 2 wederom was teruggekomen (4-4) besloten wij dat een voorsprong pakken ‘ook wel lekker is’. Zo geschiedde het, waarna we zelfs nog uitliepen naar 7-4 en dus voor de tweede keer een topklasser uitschakelden in het bekertoernooi.

22:00, naakte mannen met koud bier onder de douche. Wat kan het eind van een avond heerlijk zijn. De naam cupfighter wordt tussen de slokken bier langzaam in de mond genomen. Wie weet, alles is mogelijk. Eerst nog maar even het derde ondersteunen (goed bezig Prins, Sietse-Jean en PatStone12!).  De overige vedettes struinen de kantine binnen en eenmaal daar wordt er geconcludeerd dat we eigenlijk ‘een heel goed potje voetbal speelden’. Het collectief van REUZ 2 was sterker dan dat van WMC, al sprak Meijering jr uit dat er gedurende de laatste 4 wedstrijden geen enkele tegengoal was gescoord als hij in het veld stond. Jammer Thomas, jammer. En terwijl de biertjes en broodjes Theo rijkelijk vloeiden, werd er al druk gefantaseerd over de volgende ronde, waarin REUZ 2 alleen niet uit tegen zvv Urk zou willen spelen. Dat is immers zo ver weg.

Professor Barabas

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *