REUZ 1 simpel langs EXS, ook zege R2

Het was alweer een tijdje geleden dat REUZ tegenover Exstudiantes stond in competitieverband. Met name in de beginjaren van de Stadjers (opgericht in 2009) speelden de Vriezenaren meermaals tegen de ex-studenten, doorgaans met het meeste succes voor REUZ, bijvoorbeeld in de nacompetitie finale in Heerenveen.

Vrijdagavond stond het affiche weer eens op het programma, eerste plaats van handeling de Alfa-hal. Een troosteloze Alfa-hal want sfeer was er nauwelijks. Op enkele fanatiekelingen na die een degelijk REUZ zagen voortbewegen in wel een prachtige accommodatie. Maar ja…de sfeer is toch bepalend.

Al vroeg kwam REUZ op voorsprong tegen de hekkensluiter. Topschutter Patrick Steenbergen vond het net na een prima assist van Tim van Huffelen. Ook de 0-2 kwam niet veel later van Steenbergen. Na een prima actie van Rien Jansen was het vervolgens een EXS-verdediger die er 0-3 van maakte en Steenbergen bepaalde de ruststand op 1-4.

Na rust maakte van Huffelen de 1-5 maar het geroutineerde EXS wist er toch weer een duel van te maken door twee keer te scoren. De REUZen lieten het met name in het omschakelen afweten in deze fase. Eén van de voordelen van dit REUZ is dat het met van Huffelen een vrije trappen specialist in huis heeft. Met twee rake schoten werd het zowaar 3-7.

Rien Jansen merkte tot slot op dat hij inmiddels over een kruisje bij heeft staan bij zijn statistieken. En dat is helemaal juist. Hij bepaalde bovendien de eindstand op 3-8. Goed nieuws was ook dat Melvin Nuwolt zijn rentree weer heeft gemaakt na een half jaar uit de roulatie te zijn geweest. Met de zege staat REUZ 1 nu vierde, komende vrijdag de interessante derby tegen Futsal LTC.

Ook REUZ 2 heeft goede zaken gedaan. Het tweede elftal moest aantreden in het pittoreske Woldendorp tegen laagvlieger zvv Delfzijl. Om bovendien aansluiting te behouden bij de subtop waren drie punten meer dan welkom. Dat lukte: een klinkende 1-7 overwinning.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *