Speelronde 10: zvv Urk loopt uit

Vlak voor het einde van 2016 heeft koploper zvv Urk een belangrijke stap gezet in het binnenhalen van het kampioenschap. In eigen huis werd Futsal Cambuur met ruime cijfers naar huis gestuurd (9-2), concurrent Futsal Winsum verloor voor de tweede keer op rij; nu met 6-7 van middenmoter De Griffioen. Daarmee is het verschil tussen de ploeg van Herman Spel en Winsum nu zes punten.

Daarachter werd het verschil tussen Winsum en de nummers drie, vier en vijf kleiner. Real Camaradas maakte het in Winschoten spannend maar won met 4-6, REUZ had weinig moeite met hekkensluiter Exstudiantes: 3-8 en Futsal Delfzijl versloeg Futsal Marum met 4-5. Vermoedelijk krijgt dit duel nog een staartje: in de wandelgangen werd gesproken van een niet speelgerechtigde speler bij de winnende ploeg.

In Drachten boekte Drs. Vijfje een belangrijke zege. De studenten wonnen met 5-6, waardoor de equipe van Sees Bergman weer een echte middenmoter is. LTC deed tot slot ook goede zaken dankzij een 2-1 zege op SV Bedum. De Bedummers gaan zodoende net als EXS een lang en zwaar seizoen tegemoet.

Een verrassende nederlaag voor koploper Hoogeveen in de Hoofdklasse H. De Herauten won, nota bene in Hoogeveen, met 5-7. Daarmee brengen de Friezen de Drenten de eerste nederlaag toe. Waterpoort Boys profiteert. Zij wonnen de kraker tegen ONR met 5-3. Ook Frisia komt dichterbij met een 3-7 zege op DOSKO.

Boerakker kwam als koploper van de Hoofdklasse I niet in actie. Inter Maluku FC deed wat het moest doen: winnen. Met 5-2 van hekkensluiter Drachtster Boys. Daarachter boekte Drs. Vijfje O19 een keurige 4-2 zege op concurrent Bedum 2. Daarmee staat Vijfje nu derde, Bedum volgt als nummer vier.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *