Bedum trekt zich terug uit Topklasse F

SV Bedum heeft zich vlak voor de op één na laatste speelronde in 2016 teruggetrokken uit Topklasse F. Reden om de stekker eruit te trekken is omdat de Bedummers geen representatief team meer op de been krijgen. Daarmee komt een einde aan drie jaar Topklasse voor de ploeg van Jordy van Haag.

Als grote onbekende dwong Bedum promotie af in 2012/13 via de nacompetitie door Futsal Heerenveen te verslaan. Kenners voorspelden een lastig seizoen voor de paarshemden maar de praktijk wees anders uit. Bedum ontpopte zich tot een echte versterking voor de Topklasse F.

Aan de hand van de gebroeders Roorda (Sander en Frank), Bart Apotheker en de nu voor Inter Maluku FC spelende Soeratmin Venema had SV Bedum een mooie kern goede zaalvoetballers. In alle drie seizoenen werden de prestaties steeds iets beter. Vorig seizoen werd Bedum knap vierde.

Dit seizoen liep het echter anders. Spelers stopten of verkasten naar andere ploegen. De prestaties werden minder en al snel werd duidelijk dat de Bedummers een zwaar seizoen tegemoet gingen. Nu is er besloten om definitief te stoppen, uiteraard erg jammer maar begrijpelijk.

Voor de stand veranderd er wel het één en ander. Veel ploegen raken drie punten kwijt. Real Camaradas is de nieuwe nummer twee in de Topklasse F, REUZ volgt als nieuwe nummer drie. Futsal Winsum zakt naar de vierde plaats. Onderin stijgt LTC één plaats ten koste van Futsal Marum.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *