REUZ 1 sterkste in Drentse Derby

Hij stond weer op de agenda in de Topklasse F: de Drentse Derby tussen REUZ 1 en het Asser LTC. Altijd een interessante ontmoeting en ook deze editie mocht absoluut dat stempel dragen. Het verschil op de ranglijst was behoorlijk: REUZ 1 begon als nummer drie aan het duel, de bezoekers als de nummer elf.

En eerlijk is eerlijk: het verschil op de ranglijst was in het duel duidelijk aanwezig. De ploeg van Mike Baalmans overklaste LTC volledig en de equipe van Johan Meek had nagenoeg niets in te brengen. Dankzij drie treffers van Patrick Steenbergen en één van de uitstekend spelende Egar Dekker was het bij rust al 4-0 in het voordeel van de Vriezenaren.

Na rust ging REUZ vrolijk verder met scoren. Tim van Huffelen produceerde ook nog eens drie goals, Steenbergen nog twee wat REUZ op een aantal van negen kwam te staan. Aan LTC-zijde wist Robert Termohlen de eer te redden met een prachtgoal. Daar kon de aan REUZ-kant weergaloos keepende Rolf van Wijk weinig aan doen.

Een klinkende zege dus voor de Vriezenaren die met deze zege zelfs als nummer twee de korte winterstop in gaan. Jammer genoeg zorgde een afschuwelijk incident voor de meeste reuring in de derde helft. Om als zelfbenoemde supporters zo te keer te gaan waar kinderen bij zijn…waar zit je verstand. Geen zaalvoetbalreclame dus.

REUZ 2 kon haar Drentse Derby niet in winst omzetten. In en tegen Roden hielden de gastheren de drie punten in eigen huis. In de slotminuut viel de winnende treffer aan Roden-kant. Het werd uiteindelijk 5-4. REUZ 1 en 2 zijn nu een aantal weken vrij. REUZ 1 komt op maandag 9 januari in actie, in eigen huis. Futsal Marum komt dan op bezoek. Op 13 januari trapt REUZ 2 2017 af, ook met een thuisduel. FC Grootegast zijn de tegenstander.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *