SR11: Urk, H’veen&Boerakker herbstmeister

Het noordelijke zaalvoetbal zit er nagenoeg op voor 2016 met het einde van speelronde 11. De balans kan op worden gemaakt en in de Topklasse F is er één uitgesproken favoriet voor het binnenhalen van het kampioenschap: zvv Urk. De Urkers wonnen ook haar duel in deze ronde: De Griffioen werd met 2-5 verslagen.

Daaronder kwamen er prompt wijzigingen in de ranglijst. De reden is het wegvallen SV Bedum. Het betekende dat Real Camaradas naar 2e plaats ging, REUZ werd 3e en Futsal Winsum ging van #2 naar #4. Real zelf kwam door het wegvallen niet in actie. REUZ kwam wel in actie en declasseerde LTC in de Drentse Derby. Het werd liefst 9-1 voor de Vriezenaren. Futsal Winsum liet ook weinig aan het toeval over en versloeg WMC met duidelijke cijfers: 8-2. Daarmee gaat REUZ als nummer twee de winterstop in, Futsal Winsum als nummer drie en Real als nummer vier.

De middenmoot wordt aangevoerd door Futsal Delfzijl. De Delfzijlers versloegen Futsal Dragten met 8-3. Ook Futsal Cambuur staat stevig in de middenmoot na een 8-5 overwinning op Futsal Marum. De Marummers komen dit jaar nog in actie. Volgende week treft de ploeg van Erik Donker hekkensluiter Exstudiantes.

Hoogeveen gaat als koploper van de Hoofdklasse H de winsterstop in. De Drenten versloegen de nummer twee ONR met 2-8, de andere concurrent Waterpoort Boys ging met 8-7 ten onder tegen Flamingo. Frisia won met 7-6 van Friesland en is de nieuwe nummer drie. De polderderby tussen de tweede teams van Futsal Emmeloord en zvv Urk werd verrassend een prooi voor Emmeloord. De blauwhemden wonnen met 5-3.

Boerakker en Inter Maluku FC lijken uit te maken wie de titel in de Hoofdklasse I gaat opeisen. Boerakker is lijstaanvoerder met 26 punten. Vrijdag werd FC Grootegast verslagen met 7-2. IMFC verloor belangrijke punten bij SV Bedum 2. Het kwam niet verder dan 5-5. De nummer drie Drs. Vijfje O19 ging met 6-4 ten onder bij De Heracliden.

In 1A gaat de titelstrijd tussen Beilen, Inter Maluku 2 en ACV. Maandag komt ACV nog in actie, bij winst staan alle drie de ploegen op 26 punten. Old Forward is de leider in 1B. Met één punt achter en twee duel te goed volgt Futsal Buitenpost als #2. Tot slot 1C, Futsal Dragten 3 is daar de lijstaanvoerder, gevolgd door Bedum 3.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *