SR13: Urk en Real winnaars Super Friday

De vraag is niet of maar wanneer de zaalvoetballers van zvv Urk de titel gaan binnenspelen van de Topklasse F. De ploeg van Herman Spel zegevierde in de topper tegen runner-up Futsal Winsum. Nog voor rust brachten Jelbert Loosman (2x) en Klaas Jelle Romkes Urk op 3-0. Michiel van Bolhuis zorgde met twee goals nog wel voor een spannend slot maar verder dan 3-2 kwam Futsal Winsum niet.

Voor de belangrijke play-off plaatsen deed Real Camaradas uitstekende zaken door de nummer vier, zvv REUZ, te verslaan. In eigen huis gebeurde dat met 4-2. Op 3-2 had topschutter Patrick Steenbergen REUZ op gelijke hoogte moeten brengen maar hij faalde oog in oog met doelman Jaap de Vries. Belangrijke punten waren er voor Futsal LTC en Futsal Dragten. Daarmee staan de nummers acht tot en met elf op twee punten van elkaar. De Assenaren wonnen in eigen huis met 7-4 van Drs. Vijfje, Dragten won de Friese derby van Cambuur met 4-3.

Protos Weering verplichtingen waren mede de oorzaak van het puntverlies van koploper Hoogeveen in de Hoofdklasse H. De Drenten gingen met 7-5 ten onder tegen subtopper Flamingo. Op Urk liet DOSKO geen spaan heel van thuisploeg Urk 2. De Drenten wonnen met 1-10. ONR kwam ook goed uit de startblokken dankzij een 5-4 zege op Vijfje 2.

In de Hoofdklasse I wonnen beide topploegen. Boerakker versloeg Futsal Marum 2 met 11-2, Inter Maluku FC met 4-6 van De Heracliden. Verrassend was de 1-3 nederlaag van SV Bedum 2 in eigen huis tegen Bellingwolde. Roden versloeg hekkensluiter Drachtster Boys met 7-0, daar waar Theo van der Molen is vertrokken als trainer/coach.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *