SR15: Boerakker wint topper in Hoofdkl I

Het mooiste duel afgelopen speelronde kwam niet uit de Topklasse F. Vanuit de Hoofdklasse I stonden de nummers één en twee tegenover elkaar: Boerakker en Inter Maluku FC. Beide ploegen hadden vooraf 29 punten uit 13 duels. In Leek bleek Boerakker de sterkste van de twee. IMFC werd met 7-3 opzij gezet waardoor de Westerkwartierders weer alleen aan kop gaan. Daarachter komt Drs. Vijfje O19 ook dichtbij: zij versloeg REUZ met 1-8, Roden volgt op plaats vier dankzij een knappe 3-2 zege op Bedum 2.

In de Topklasse F maakte de top drie geen fouten. Koploper Urk liet weinig heel van Futsal Marum: 8-0, Winsum deed hetzelfde met Futsal Dragten: 7-1. Alleen Real Camaradas had moeite om de zege binnen te slepen. Uiteindelijk kwam deze er wel; met 5-6 bij Futsal Delfzijl. Daaronder moest REUZ de punten delen met WMC: 2-2 en wist Futsal Cambuur met 7-5 te winnen van LTC. De grootste verrassing was er van de hekkensluiter. Exstudiantes mocht eindelijk drie punten bijschrijven. De Griffioen werd in Oosterwolde met 4-5 verslagen.

Bovenin de Hoofdklasse H is het ongemeen spannend. Vijf ploegen doen weinig voor elkaar onder, waar ONR daarvan momenteel de beste is. Zij hebben 30 punten na een knappe 5-8 zege op zvv Urk 2. Het Leeuwarder Flamingo volgt op twee punten. De Friezen wonnen met 6-1 van De Herauten. Met een wedstrijd minder staat Futsal Frisia om drie punten van ONR. Frisia, eveneens uit Leeuwarden, won maandag met 5-1 van Drs. Vijfje 2. Hoogeveen, in het eerste deel de favoriet voor de titel, laat de laatste weken veel punten liggen. Ook woensdag kwamen de Drenten niet verder dan 4-4 bij Blauw Wit ’34. Hoogeveen staat nu op vier punten van ONR met één duel te goed. Tot slot staat Waterpoort Boys vijfjde op vijf punten. Vrijdag werd Emmeloord 2 met 2-4 verslagen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *