Gelijkspel REUZ 1, REUZ 2 naar kwartfinale

”Friezen geven nooit op”, aldus een wijs oud-VAKO trainer in zijn minstens zo befaamde wedstrijdbesprekingen. Dus ook ONT/CHZ uit Opeinde niet. REUZ 2 had veel moeite met de stugge Friese 1e-klasser maar een 3-1 zege was uiteindelijk voldoende voor het definitief behalen van de kwartfinale van de noordelijke KNVB beker.

Thomas Meijering stond bij de 1-0 op de goede plek, Leander Meijering benutte zijn terechte strafschop en diezelfde Meijering maakte aan de Friese illusies een eind door de bevrijdende 3-1 te maken. Net als REUZ 1 gaat REUZ 2 nu in de koker voor de laatste acht. Het uiteindelijke toetje in de vorm van de bekerfinale zal op 21 april in Vries worden gespeeld.

Voorafgaand aan REUZ 2 kwam REUZ 1 in actie in het Topklasse duel versus Drs. Vijfje. De equipe van Mike Baalmans, nog steeds op zoek naar de eerste zege in 2017, speelde op zich een prima wedstrijd. Verdedigend stond het goed en doelman Rolf van Wijk keepte uitstekend.

Hetzelfde deed Sven van Dam aan de andere kant en de REUZ-spitsen hadden moeite om hem te passeren. Sowieso creëerden de Vriezenaren weinig kansen en dat was de verdienste van de studenten. Ook zij stonden uitstekend en het was lastig om daar doorheen te komen. Het waren de Groningers die op voorsprong kwamen. Frank Vermeulen schoot hard raak.

Het was het beeld van de wedstrijd: REUZ veel balbezit en op zoek naar kansen, Drs. Vijfje loerend op de counter. En als het creëren van kansen niet lukt heeft REUZ nog een andere specialiteit: de vrije trap. Met een harde pegel komt Tim van Huffelen altijd dichtbij. Dit keer pareerde van Dam maar met een subtiele voetbeweging wist Roy de Bruin de bal in het net te krijgen.

Na rust was het wederom Vijfje dat op voorsprong kwam. Een counter werd binnen gegleden door Rik Slomp. Uit andermaal een vrije trap (in overtal) was het Tim van Huffelen die de eindstand op 2-2 bepaalde. Van een tweede overtalsituatie kon REUZ niet profiteren. Zowel de ploeg van Mike Baalmans als die van Sees Bergman schieten eigenlijk weinig op met een punt. REUZ blijft wel in de middenmoot en houdt Vijfje op achterstand. Vijfje heeft de punten nog steeds nodig om degradatie/herkansing af te wenden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *