SR17: zvv Urk loopt verder uit

De kampioenskar van zvv Urk kan klaar worden gezet. De manschappen van Herman Spel zijn het hele seizoen al nagenoeg onverslaanbaar. Zo ook in Drachten waar thuisploeg Futsal Dragten werd getrakteerd op een 2-5 nederlaag. En wanneer je zelf wint en de concurrenten punten verliezen komt de titel steeds dichterbij. Futsal Winsum verslikte zich namelijk in hekkensluiter Exstudiantes. De Stadjers snoepten brutaal een punt af en hielden de Winsummers op 2-2. Ook Real Camaradas leed puntverlies. De Zuidhorners gingen in eigen huis met 4-6 onderuit tegen Futsal Cambuur.

Onderin in de Topklasse F is het bijzonder spannend. Na het uitstappen van Bedum volgen er nog twee degradanten en één herkanser (mondeling bevestigd door de KNVB) en de verschillen daar zijn uiterst klein. LTC en Futsal Marum deden deze ronde de beste zaken. LTC versloeg De Griffioen met 5-2 en met liefst vier treffers hielp een ontketende Jurn Wagenaar (ik dacht dat hij een pure verdediger was ;)) Futsal Marum aan drie belangrijke punten tegen WMC. In de Groene Kathedraal werd het 4-2. En tot slot deelden REUZ en Drs. Vijfje de punten na een terecht 2-2 gelijkspel.

De stand laat zien dat Urk vermoedelijk kampioen gaat worden. Zoals het nu lijkt strijden Futsal Winsum en Real Camaradas om de nacompetitie (wel afhankelijk van de tweede periode waarin Winsum koploper is). REUZ en Futsal Cambuur staan steady in de middenmoot en hoeven zich voorlopig weinig zorgen te maken. Marum en De Griffioen volgen ook in de middenmoot maar hebben de onderkant in hun nek. Voor LTC, Drs. Vijfje, Futsal Dragten, Futsal Delfzijl en WMC is het zaak om punten te pakken. Zij zijn op dit moment de ploegen in de gevarenzone. Voor Exstudiantes lijkt degradatie onontkoombaar.

Flamingo en Futsal Frisia zijn de nieuwe koplopers in de Hoofdklasse H. Flamingo won woensdag de topper met 3-4 van ONR, waar Frisia maandag De Herauten met 6-7 versloeg. Beide Leeuwarder ploegen hebben 31 punten. ONR staat nog derde op 30 punten. Hoogeveen verspeelde andermaal punten, nu kwamen de Drenten niet verder dan 3-3 tegen zvv Urk 2. In de Hoofdklasse I maakte Boerakker geen fouten in Bellingwolde. De geelhemden wonnen met 4-9. Drs. Vijfje O19 verslikte zich in FC Grootegast. De blauwhemden speelden met 4-4 gelijk tegen de laagvlieger. Ook Roden leverde punten in: op bezoek bij Marum 2 werd het daar 3-3.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *