SR18: Urk haalt uit tegen hekkensluiter

Koploper zvv Urk schoot het dozijn vol tegen hekkensluiter Exstudiantes. De Groningers hadden niets in te brengen in de polder. Jelbert Loosman was met zes treffers op dreef voor de ploeg van Herman Spel en stijgt hiermee naar de tweede plaats in het topschuttersklassement. De nummer Futsal Winsum deed het iets rustiger aan tegen LTC. Zij legden de Assenaren op de knieën met een half dozijn tegen nul.

Maandagavond won Real Camaradas met 1-2 bij De Griffioen. Daarmee lijkt de top drie toch wel vast te staan in de Topklasse F. Verder noteerden Drs. Vijfje, Futsal Dragten en Futsal Delfzijl belangrijke overwinningen. Drs. Vijfje zegevierde met 3-6 in Winschoten tegen WMC, Dragten versloeg Futsal Marum in de slotfase met 1-3 en Futsal Delfzijl had weinig moeite met REUZ: 9-4. De verschillen blijven onderin klein. Momenteel hebben WMC, LTC en Futsal Delfzijl de slechte papieren en staan op de gevreesde degradatie- en nacompetieplaatsen. Uiteraard heeft de Topklasse al eens bewezen dat telkens stuivertje wisselen is. Volgende week speelronde 19.

In de Hoofdklassen blijft de spanning ook volop. De kraker tussen Futsal Frisia en ONR bleef onbeslist: 5-5. Hierdoor zou Flamingo vrijdag de koppositie over kunnen nemen. Laagvlieger Futsal Emmeloord 2 gooide echter roet in het eten en won met 6-2. Hoogeveen won wel weer: de Drentse derby versus DOSKO met 5-8 en kan op verliespunten de koppositie overnemen. In de Hoofdklasse I is met name de strijd om de tweede plaats en onderin interessant. Met betrekking tot plek twee verloor Inter Maluku FC verrassend met 5-3 van FC Grootegast. Drs. Vijfje O19 ging met 10-7 onderuit tegen Futsal Marum 2 en won Roden met 4-2 van De Heracliden. Onderin is REUZ 2 de grote verliezer van het weekend. Zelf verloren de Vriezenaren met 5-7 van Bellingwolde. Concurrenten FC Grootegast (zie boven) en zvv Delfzijl (met 7-5 van Bedum 2) wonnen. REUZ 2 staat daarmee tiende. Koploper Boerakker won eenvoudig van hekkensluiter Drachtster Boys met 7-4.

In 1A gaat de titelstrijd tussen Inter Maluku FC 2 en Beilen. Maluku versloeg FC Tunas met 4-0, Beilen kwam niet in actie. Zij zouden spelen tegen de nummer drie ACV. Old Forward (35 uit 14) en Futsal Buitenpost (28 uit 11) maken in 1B de dienst uit. Old Forward versloeg Dragten 2 met 4-7, Buitenpost won met 6-0 van sc Genemuiden. En tot slot is Dragten 3 de koploper in 1C. Zij wonnen met 4-6 bij Bedum 3. Winsum 2 staat tweede.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *