REUZ 1 boekt eindelijk zege in 2017

Groots was het allerminst gisteravond in Sporthal De Kamp: de ontmoeting tussen het vlaggenschip van REUZ en hekkensluiter Exstudiantes. Desondanks was het resultaat voldoende voor drie belangrijk punten, zeker nu het einde van de Topklasse in zicht komt en de ploegen onderin steeds dichterbij kruipen.

Zo waar begon de equipe van Mike Baalmans uitstekend aan het duel. En ook dat is lang geleden dat dat gebeurde. Een prima schuiver van Tim van Huffelen liet de EXS-goalie kansloos. Niet veel later deed Patrick Steenbergen hetzelfde. Ietwat kenmerkend draaide hij weg bij zijn tegenstander en schoof binnen in de korte ecke. En tot slot volgde ook de 3-0: vanaf de penaltystip schoot van Huffelen zijn tweede binnen. Een terechte pingel overigens gegeven door arbiter Pultrum die prima floot en een eenvoudige avond kende. Vlak voor rust pegelde EXS Frans Kramer nog de 3-1 binnen.

Na rust zakte het REUZ-niveau weg. Men werd slordig en gaf het geloof terug aan de Stadjers. En dat is juist wat je niet moet doen met een hekkensluiter. De 3-2 volgde. Steenbergen leek met de 4-2 te zorgen voor wat lucht maar de tweede van Kramer betekende andermaal de anschluss. Rob Lobje Liewes maakte vervolgens 5-3 en toen was het verzet van de Groningers gebroken. Steenbergen bepaalde met de 6-3 de eindstand. Bij alle drie de REUZ-goals in de tweede helft mag de naam Roy de Bruin niet ontbreken. Met drie panklare assist hadden de schutters weinig moeite om het net te vinden.

Al met al drie belangrijk punten, zodat de vierde plaats weer terug in handen is bij de Vriezenaren. REUZ 2 kwam niet in actie bij Inter Maluku FC. Wegens onderhoud in de zaal. Een vreemde gang van zaken, positief gezien geen nederlaag. Komende week staat de week in het teken van bekervoetbal. De kwartfinale welteverstaan. REUZ 1 wacht een thuismatch met buurman LTC, REUZ 2 bezoekt Topklasser Real Camaradas. Hopen dat de woorden van Jack van Gelder ook gelden voor beide REUZ-teams: naar de halve finale!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *