SR 19: Vier punten tussen nrs. 6 t/m 11

Daar waar de kaarten bovenin wel lijken geschud is het onderin uiterst spannend. Het verschil tussen de nummers zes tot en met elf in de Topklasse F bedraagt maar vier punten. Daarvan degradeert er nog één en moet één ploeg de herkansing in. Exstudiantes lijkt de zeker tweede degradant na SV Bedum die zichzelf terugtrok. Bovenin in ieder geval geen fouten bij de nummers één en twee die maandag en woensdag in actie kwamen. Koploper zvv Urk dankt Klaas Jelle Romkes met zijn hattrick. Hiermee was hij verantwoordelijk voor de 1-3 zege op Futsal Cambuur. Futsal Winsum versloeg De Griffioen met 3-5.

Dan onderin. De belangrijke strijd voor handhaving. WMC en Futsal Delfzijl zijn hierin de absolute winnaars. WMC stuntte op bezoek bij Real Camaradas met een puike 5-8 zege. Dat had de ploeg van Theo van der Molen zeker nodig, anders werd het penibel voor de Winschoters. Ook Futsal Delfzijl boekte een belangrijke overwinning. In eigen huis werd Futsal Marum met 6-2 geklopt. Het treffen tussen Drs. Vijfje en Futsal Dragten eindigde onbeslist. Tien keer werd er gescoord in de ACLO, vijf voor beide. Wel zo eerlijk want op de ranglijst blijven beide ploegen ook op 20 punten staan. REUZ mocht eindelijk drie punten bijschrijven in 2017. Exstudiantes was de ploeg die op een nederlaag werd getrakteerd: 6-3 in El Campo.

In de Hoofdklasse H drie hele belangrijke punten voor De Herauten. In een onderling degradatieduel werd Futsal Emmeloord 2 met 3-6 verslagen. De ploeg uit Burgum heeft zodoende weer aansluiting bij de middenmoot. In de Hoofdklasse I ook drie hele belangrijke punten voor FC Grootegast. In Bellingwolde tegen de plaatselijke v.v. werd met 5-6 gewonnen. FCG stijgt zodoende naar de veilige negende plaats, REUZ 2 zakt hierdoor naar plaats elf, wat uiteindelijk degradatie betekent. De zege van FCG betekent ook dat Drachtster Boys de twijfelachtige eer heeft op de eerste officiële degradant te zijn in de Hoofdklasse. De Friezen hebben nog geen enkel punt weten te pakken.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *