REUZ 1 na thriller bij de laatste vier

Waar de vorige REUZ versus LTC nou niet bepaald zaalvoetbalreclame was, was de winst van afgelopen vrijdag in ieder geval zichtbaar in een goed gevulde Sporthal De Kamp. De Drentse derby tussen de Vriezenaren en Assenaren stond ditmaal in het teken van de kwartfinale van de noordelijke KNVB beker en dus waren de belangen voor beide ploegen groot.

En eerlijk is eerlijk, LTC speelde beter dan de REUZen. De ploeg van Johan Meek liet zien dat ze hebben geleerd van de vorige ontmoeting (9-1 red.) en dat ze graag naar de laatste vier willen. Natuurlijk ligt de prioriteit op het handhaven in de Topklasse F maar de voltallige groenhemden begonnen uitstekend in De Kamp. De Vriezenaren hadden de bal nog niet eens aangeraakt of spits Robert Termohlen scoorde op prachtige wijze de 0-1.

In het verloop van de eerste helft speelde REUZ slordig. De passing was onnauwkeurig en dat was grotendeels de reden dat er nauwelijks kansen ontstonden. LTC kreeg ze wel maar het ontbrak ze aan een echt scorende afmaker. Eén moment in de eerste helft was voor de ploeg van Mike Baalmans wel voldoende om op gelijke hoogte te komen. Een afstandsschot van Tim van Huffelen was onhoudbaar en dus werd er gerust met een 1-1 stand.

Na rust ontaarde er een waar zaalvoetbalspektakel in El Campo. Beide ploegen speelde met veel passie, beleving en inzet. Met aan beide kanten veel publiek zorgde dat voor een mooie sfeer. Aan beide kanten ook heel veel kansen. Er vielen gele kaarten en rode kaarten en er vielen mooie treffers. REUZ-spits Patrick Steenbergen zorgde fraai voor de 2-1. Dat bleek van korte duur: binnen een mum van tijd stond LTC met 2-3 voor. Toch was het Roy de Bruin die er in overtal weer 3-3 van maakte.

Met nog vier minuten op de klok leek oud REUZ-speler Robert Hamming matchwinner door de 3-4 te maken. De treffer viel op het moment dat naast Roy de Bruin (terecht geel) ook een LTC-er op het strafbankje moest plaatsnemen na commentaar op de leiding. Het bleek goud waard voor REUZ. Na de 3-4 (in het veld nog steeds drie tegen drie) schakelde REUZ Rolf van Wijk in als vierde speler. En dat had resultaat met een prima schot van Tim van Huffelen. El Campo ontplofte, strafschoppen moest de beslissing brengen.

En dat is een loterij. De REUZ-schutters bleven allen ijzig koel. Patrick Berends, Rob Liewes, van Huffelen en de Bruin schoten onberispelijk raak. De LTC-schutters deden hetzelfde op Machiel Boelens na. Hij schoot op dezelfde paal als een Vijfje in de bekerfinale. Roel Grootjans schoot REUZ vervolgens naar de laatste vier.

REUZ 2 is er niet in geslaagd om de halve finale te bereiken. Real Camaradas bleek met 6-1 (doelpunt Jelmer Polman) te sterk. Het enige positieve is dat de ziekenboeg bij REUZ 2 weer leeg stroomt en dat biedt veel perspectief voor de komende wedstrijden waarin de punten broodnodig zijn.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *