Belangrijke zege voor uitstekend REUZ 1

Het heeft even geduurd in 2017 maar REUZ is het zaalvoetballen absoluut nog niet verleerd. Afgelopen maandag speelde de ploeg van Mike Baalmans tegen De Griffioen, een ploeg in de middenmoot die nog niet helemaal veilig is, en boekte in Oosterwolde weer eens een klinkende 2-6 overwinning. Daarmee heeft REUZ de vierde plaats stevig in handen en heeft men Real Camaradas weer in het vizier.

Qua uitslagen lijkt het allemaal prima voor de Vriezenaren. Na een zege op Exstudiantes bereikten de blauwhemden ook de halve eindstrijd in de beker na een zege op LTC. Qua spel was het echter te pover: het heilige REUZ-vuur ontbrak. In Oosterwolde leek alles weer op de goede plaats te vallen. Na een paar minuten was het al raak. Roel Grootjans was alert op een snelle intrap. Als een heuse spits verscheen hij bij het vijandelijk doel verschalkte hij op slinkse wijze De Griffioen-doelman Jelmer Plantenga.

Zowel verdedigend als aanvallend zat het goed in elkaar bij de REUZen, die versterking hadden van REUZ 2-ers Leander Meijering en Jelle Wichers en REUZ 3-er Melvin Nuwolt. Ondanks het feit dat de gastheren vlak voor rust langs zij kwamen (een onoplettendheid van REUZ) liep het na rust weer prima. Dankzij een terechte gele kaart, getrokken door een prima fluitende mevrouw Smid-Koerntjes, kwam REUZ in overtal situatie. Rob Liewes wist met dit buitenkansje wel raad en schoot REUZ weer op voorsprong.

Vervolgens was het Patrick Steenbergen die op aangeven van Meijering de 1-3 maakte. De Griffioen had weinig te zeggen in de tweede helft maar kon wel de aansluiting vinden dankzij Jordi Linneman. Een onnodige tegengoal en dus weer onnodig spannend. Gelukkig was er de onverzettelijkheid van Meijering. Hij tekende voor de belangrijke 2-4, maar het verzet van de Friezen werd pas gebroken na de 2-5 van Patrick Robinho Berends. Hij liet zijn o zo flitsende zaalvoetbalschoenen weer eens spreken met een bekeken voltreffer op zijn Robi’s. Het slotakkoord was van de vrije trappen specialist Tim van Huffelen. Onhoudbaar schoot hij de 2-6 binnen.

Zodoende heeft REUZ de vierde plaats stevig in handen. Op 17 maart krijgt het hopelijk een vervolg wanneer Futsal Winsum op bezoek komt in Sporthal De Kamp.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *