SR21: LTC en Futsal Delfzijl in de problemen

Met een 5-2 zege op de nummer drie Real Camaradas heeft lijstaanvoerder zvv Urk het verschil met runner-up Futsal Winsum (hadden een vrij weekend) op negen punten gezet. De equipe van Herman Spel gaat zodoende onbedreigd naar het kampioenschap, waarbij ook de dubbel nog mogelijk. Willem Snoek produceerde een hattrick.

Daaronder heeft nummer vier zvv REUZ zich definitief in de subtop geschoten. Real Camaradas is weer in het vizier en naar onderen kijken hoeven de Vriezenaren niet meer. De Griffioen werd maandag met 2-6 verschalkt. Futsal Cambuur en Drs. Vijfje zijn middenmoter in de Topklasse. Met een puntendeling (4-4) in Leeuwarden is handhaving nog niet definitief maar het moet gek lopen wanneer dat niet lukt.

Problemen zijn er wel voor LTC en Futsal Delfzijl. Beide ploegen gingen onderuit in deze speelronde tegen een directe concurrent. Marum versloeg LTC met 7-4 en WMC deed Delfzijl de das om met een 6-3 nederlaag. Futsal Delfzijl staat zodoende elfde met 19 punten, LTC twaalfde met 17 punten. Futsal Marum staat momenteel één plaats boven de streep met 24 punten.  Tot slot won Futsal Dragten van hekkensluiter Exstudiantes In de Drait werd het 9-4.

Waar ik in de voorbeschouwing nog repte over een titelstrijd met zeker vier kanshebbers in de Hoofdklasse H blijft er na deze speelronde eigenlijk nog maar één over: Flamingo. De Leeuwarders wisten als enige te winnen en heeft een voorsprong van vier punten. Flamingo won de pikante Leeuwarder derby met 2-5 van Blauw Wit ’34. ONR, Futsal Frisia en Hoogeveen gingen allen onderuit. ONR deed dat met 7-4 bij zvv Urk 2, Frisia met 6-3 bij Emmeloord 2 en Hoogeveen met 2-1 bij Waterpoort Boys. Hoogeveen kan in theorie nog op twee punten komen, maar dan moet het de twee inhaalduels wel winnen.

In de Hoofdklasse I verspeelde koploper Boerakker punten aan De Heracliden. In Sportcentrum Leek bleef het bij 2-2. Roden lijkt de nummer twee te gaan worden. Zelf won Roden met 3-2 van zvv Delfzijl, Inter Maluku FC en Drs. Vijfje O19 speelden woensdag gelijk. Onderin blijft het spannend. Bellingwolde (6-7 op Marum 2), FC Grootegast (10-1 op Drachtster Boys) en REUZ 2 (5-2 op Bedum 2) wonnen. De verschillen blijven zodoende klein. Drachtster Boys is inmiddels gedegradeerd, REUZ 2 staat nu op de tweede degradatieplaats (20 uit 16), zvv Delfzijl op nacompetitie (21 uit 17).

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *