Ongelukkig REUZ 1 verliest topper

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Het laatste gebeurde gisteravond in eigen huis voor REUZ 1 tegen de nummer twee uit de Topklasse Futsal Winsum. Het was een boeiend schouwspel in Sporthal De Kamp, met twee ploegen die niet veel voor elkaar onder deden. Uiteindelijk ging de ploeg van Marc Krüger er met de punten vandoor, een puntendeling was eerder op zijn plaats geweest.

Desondanks speelde REUZ een prima wedstrijd tegen de Winsummers maar had het vooral veel pech. De 0-1 viel al snel uit een vrije trap. Michiel van Bolhuis was de gelukkigste nadat de bal via liefst twee REUZ-benen in het doel belandde. Vlak voor rust kwam REUZ terug na een hoogstandje van Roy de Bruin. Een prima pass van Tim van Huffelen ging eraan vooraf en met een subtiele voetbeweging liet hij Reinder de Haan kansloos.

Na rust gingen al vrij snel de handjes even op elkaar voor Edu de Jonge Rosa. De vedette van Winsum scoorde prachtig achter het standbeen, doelman Rolf van Wijk was kansloos. De 1-3 was er wel weer één in de categorie pech. Tim van Huffelen kreeg de bal ongelukkig voor zijn voeten. Ik weet niet meer precies hoe maar De Jonge Rosa was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond te maken.

Voor REUZ was het in ieder geval het signaal om een tandje bij te schakelen. Achteraf gezien wat te laat maar goed, onder het motto beter laat dan nooit. Roy de Bruin zorgde op zijn Babels (heupschotje ;)) voor de anschluss. Met een meespelende goalie waren de Vriezenaren erg dichtbij de gelijkmaker. Een harde pegel van van Huffelen spatte uitéén op de lat. Even later vond arbiter Vogelzang het welletjes en floot voor het einde.

Geluk dwing je af zeggen ze weleens. Voor Winsum geldt dat zeker. Ondanks een gelukkige zege staan ze niet voor niets op 43 punten. Maandag mag REUZ zich weer oprichten. Dichtbij huis wacht in Assen LTC. Een mooie derby in Estadia Peelo (aftrap 20:00 uur).

REUZ 2 heeft wel uitstekende zaken gedaan in Uithuizermeeden. Door een 3-6 overwinning stijgt REUZ 2 naar de achtste plaats. De verschillen onderin zijn minimaal. Hera heeft 24 punten, REUZ 2, Bellingwolde en FC Grootegast 23 en zvv Delfzijl staat elfde met 21. De doelpunten in het Groninger land kwamen enkel uit de familie Wichers. Junior was goed voor vier treffers, senior maakte er twee.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *