SR22: Boerakker officieus kampioen

Maar eens beginnen met de Hoofdklasse I. Boerakker mag zich namelijk officieus kampioen noemen. Nog niet helemaal dus, Inter Maluku FC kan in theorie nog langs zij komen. Wil Boerakker de zeker kampioen worden heeft het aan één punt genoeg. Niemand die daar aan twijfelt. Boerakker had gisteravond overigens grote moeite met zvv Delfzijl: het werd daar 1-2. Verder een eervolle vermelding voor hekkensluiter Drachtster Boys. Waarom? De al zeker degradant heeft de eerste punten van het seizoen binnen. Futsal Marum 2 krijgt de twijfelachtige eer, want de Marummers werden met 6-4 verslagen.

Zowel boven- (voor de periodes) als onderin blijft het verder spannend. Inter Maluku versloeg Roden met 5-1 en ook Drs. Vijfje O19 doet goed mee na een 8-10 zege op Bellingwolde. Onderin mag REUZ 2 zich de winnaar van het weekend noemen. De REUZen versloeg De Heracliden met 3-6. Daarmee staat REUZ weer achtste, al zijn de verschillen minimaal.

In de andere Hoofdklasse maakte de top vier geen fouten. Koploper Flamingo won nipt met 5-4 van zvv Urk 2, ONR won met 7-5 van DOSKO, Futsal Frisia won de Leeuwarder derby van Blauw Wit ’34 met 7-4 en Hoogeveen verpulverde Emmeloord 2 met liefst 18-3. Helemaal onderin is het weer iets spannender geworden door de 7-4 zege van Drs. Vijfje 2 op Waterpoort Boys.

Dan de Topklasse F. Ook die blijft ongemeen spannend. Zeker is in ieder geval geworden dat Futsal Winsum zich mag gaan opmaken voor de play-offs. De ploeg van Marc Krüger was de gelukkigste in Vries tegen REUZ en zegevierde met 2-3. De wereldgoal van Edu de Jonge Rosa mag niet onopgemerkt blijven. Met een prachtig technisch hoogstandje achter het standbeen verschalkte hij REUZ-doelman Rolf van Wijk.

Verder schuift alles in de middenmoot weer in elkaar. Zo is Drs. Vijfje in vorm. De studenten bonden ook De Griffioen aan de zegekar (5-2), waardoor De Griffioen juist weer naar beneden moet kijken. Ook WMC is in vorm. Trainer/coach Theo van der Molen mag weer drie punten bijschrijven na een 3-6 overwinning op Exstudiantes. Futsal Marum mag deze weer ook weer vier punten bij het totaal optellen. Maandag een 1-6 overwinning op EXS, vrijdag een puntje bij hoogvlieger Real Camaradas (2-2).  Futsal Dragten noteert ook drie pluspunten door een 1-4 zege op LTC en tot slot wint Futsal Delfzijl met 5-3 van Futsal Cambuur. LTC, De Griffioen en Futsal Cambuur zijn dus de verliezers van deze speelronde. Voor LTC gaat het lastig worden, het verschil met Delfzijl is nu vijf punten.

Tot slot een korte blik op de 1e klassen waar ook de apotheose nadert. In 1A gaan Beilen en Inter Maluku FC 2 uitmaken wie kampioen gaat worden. Beilen heeft de beste papieren en heeft drie verliespunten minder. Zowel Beilen als Inter Maluku FC 2 wonnen beide. In 1B komt de titel voor Old Forward steeds dichterbij. Voor Futsal Buitenpost kan het ook nog. De Friezen staan op drie punten van de Drenten. Beide ploegen moeten nog drie duels spelen. En in 1C is Futsal Dragten 3 uitgelopen op concurrent Futsal Winsum 2. Dragten versloeg ONT/CHZ, Winsum speelde gelijk bij Real Camaradas 2. Het verschil tussen de Friezen en Groningers is nu vijf punten.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *