SR23: Boerakker kampioen Hoofdklasse I!

Zonder te spelen is vv Boerakker de eerste kampioen van ZaalvoetbalNoord. De Westerkwartierders zagen Inter Maluku FC namelijk punten verspelen in eigen huis tegen Bellingwolde (2-2). Daarmee is de titel een feit en komt Boerakker volgend seizoen uit in de Topklasse F. Daarachter pakt Drs. Vijfje O19 de tweede plaats over dankzij een 5-2 zege op Drachtster Boys. Onderin zijn zvv Delfzijl en FC Grootegast de winnaars van deze week. Zvv Delfzijl moest in Vries winnen van REUZ 2 en dat gebeurde. Zvv Delfzijl won met 3-4 en stijgt zodoende naar de tiende plaats. FC Grootegast versloeg maandag De Heracliden met 7-5.

Flamingo is weer een stap dichterbij de titel in de Hoofdklasse H. Ondanks een moeizame pot bij zvv DOSKO wonnen de Leeuwarders met 3-4. De concurrentie won ook (ONR met 6-7 bij Friesland en Hoogeveen met 6-0 van Drs. Vijfje), waardoor de verschillen blijven. Frisia haakt wel definitief af voor de titel door een 9-3 nederlaag bij zvv Urk 2. Frisia kan zich opmaken voor de nacompetitie.

Een uitstekende week voor LTC in de Topklasse F. Maandag werd met 4-0 van REUZ gewonnen en vrijdag met 2-5 bij Exstudiantes. Daarmee heeft de ploeg van Johan Meek in ieder geval weer aansluiting bij de onderkant van de middenmoot. Door de nederlaag van EXS degraderen zij officieel naar de Hoofdklasse. Bovenin een zege voor zvv Urk tegen REUZ (5-0). Nummer twee Futsal Winsum deelde de punten met Drs. Vijfje (3-3) en dat is weer belangrijk voor de tweede periode en voor Real Camaradas. De Zuidhorners wonnen met 3-5 bij Futsal Dragten en om nacompetitie te spelen moet Winsum de tweede periode winnen. Onderin schieten De Griffioen en Futsal Delfzijl beide niets op met het gelijkspel (3-3) in Oosterwolde. De Griffioen blijft 10e en Delfzijl 11e. Futsal Cambuur pakte wel drie belangrijk punten. In Winschoten werd WMC met 4-5 verslagen.

In 1A en 1B is het bovenin ongemeen spannend. In 1A ging Beilen met 1-2 onderuit versus DWS Oosterpoort. Inter Maluku 2 won wel, met 1-6 bij ONR 2, waardoor IMFC 2 nu koploper is. Drie punten meer maar Beilen heeft nog één duel te goed. Op 7 april staan beide ploegen nog tegenover elkaar. In 1B verspeelde koploper Old Forward punten bij Friesland 2. Futsal Buitenpost won wel, waardoor het verschil met nog twee duels te spelen één punt is in het voordeel van Old Forward. In 1C is het de vraag wanneer Futsal Dragten 3 kampioen gaat worden. Gisteravond kon het gebeuren, Dragten 3 won zelf maar concurrent Winsum 2 won ook.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *