REUZ 1 naar ”eigen” bekerfinale!!!

Wat een geweldige avond voor REUZ 1 in Zuidhorn. De Vriezenaren hebben zich geplaatst voor de bekerfinale op 21 april in de eigen Kamp. Voor de tweede keer in de historie, want in 2012/13 was er hetzelfde scenario. En dat maakt het verhaal misschien nog wel mooier. Natuurlijk was er de bekerwinst in de vorige editie maar het sprookje zou nog wel eens mooier kunnen worden in een nieuw hoofdstuk.

Real Camaradas moest er in ieder geval aan geloven in de halve finale. En dat moet gezegd worden: voorspellen kunnen ze als de beste, die Zuidhorners! Waar Real sprak over een hele solide, hardwerkende ploeg werd dat bewezen. Een doelman die weinig fouten maakt klopte ook als een bus: Rolf van Wijk keepte een uitstekende wedstrijd en pakte zelfs de nul. Een winnaar aanwijzen bleek lastig maar uiteindelijk maakte toch het uitvoordeel van de REUZen het verschil.

Wat absoluut nog even moet worden vermeld is het niet mogen plaats nemen op de wisselbank van onze materiaalman Danny Luycke. ”Omdat hij geen KNVB-nummer heeft”, was de reden van arbiter Pultrum (die verder een prima wedstrijd floot). De beste jongen (en materiaalman) is er al jaren bij (er heeft nog nooit een scheidsrechter moeilijk gedaan), doet geen vlieg kwaad, hoort gewoon bij REUZ 1 en haalt juist daar ontzettend veel PLEZIER (want daar doen ook wij het voor) uit. Om dan in een halve finale te wijzen op de regeltjes en op een rapporteur en hem daadwerkelijk op de tribune te wijzen…ik kan er gewoon niet bij!

Dan de wedstrijd zelf maar. Zoals hierboven al beschreven. REUZ speelde erg solide en werkte hard. Bovendien had de ploeg van Mike Baalmans nogal wat engeltjes op de lat en paal, naast het feit dat van Wijk niet te passeren was. Uit een afstandsschot van Tim van Huffelen kwam REUZ verdiend op voorsprong.

De tweede helft, waarbij Roy de Bruin er extra bij kwam, was eigenlijk voor Camaradas. De ploeg van Dick-Peter Vis creëerde genoeg kansen voor een gelijkmaker of anschluss maar de withemden hadden het geluk gewoon niet aan hun zijde. Aan de andere kant was het De Bruin namelijk die er 0-2 van maakte voor REUZ. Hij kan het dus nog écht want het was een World Class goal, strak in het kruis.

Daar bleef het bij in de Quicksilverhal. En dus mag REUZ zich op 21 april melden in El Campo voor de bekerfinale. Wie het daarin treft is komende vrijdag duidelijk, wanneer Futsal Marum in eigen huis zvv Urk treft. Komende vrijdag speelt REUZ de return tegen Real Camaradas. Nu in De Kamp, met gewoon drie punten als inzet.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *