SR24: zvv Urk kampioen van de Topklasse F

Na het kampioenschap van Boerakker vorige week in de Hoofdklasse I is nu de kampioen van de Topklasse F officieel bekend: zvv Urk. Een meer dan terechte titel, de Urker laten week op week zien de allerbeste te zijn binnen de noordelijke zaalvoetbalcompetities. Als je bovendien in 20 duels al 55 punten hebt verzameld kan niemand zeggen dat het een gestolen kampioenschap is. Namens ZaalvoetbalNoord én zvv REUZ gefeliciteerd!

De ploeg van Herman Spel deed gisteravond andermaal wat inmiddels normaal is: winnen. De Griffioen moest eraan geloven. Met dubbele cijfers zelf want op Urk werd het 14-2. En dat de titel werd binnen gehaald is ook te danken aan Futsal Winsum. De Winsummers moesten de punten namelijk delen met WMC. In Winschoten was het spannend met een 4-4 eindstand op het bord.

De Groninger stadsderby tussen Exstudiantes en Drs. Vijfje is nooit een echt spannende derby geworden. Sees Bergman coachte zijn ploeg namelijk naar een comfortabele 1-10 overwinning. Futsal Cambuur heeft haar Topklasseschap ook veilig gesteld. Bij Futsal Marum werd het 4-7 voor de Friezen. Een andere Friese ploeg deed hetzelfde. In eigen huis versloeg Futsal Dragten Futsal Delfzijl met 3-1.

In de Hoofdklasse H heeft Blauw Wit ’34 zich definitief veilig gespeeld door een 4-9 overwinning op Futsal Emmeloord 2. LVV Friesland lijkt zodoende de nacompetitie in te moeten met 17 punten. Emmeloord 2 en Drs. Vijfje 2 (resp. 13 en 12 punten) lijken te gaan degraderen. In I kende REUZ 2 een succesvolle week. Woensdag vierde de Vriezenaren een 2-9 zege op Drachtster Boys en vrijdag een 3-6 overwinning op Inter Maluku FC. Daarmee lijkt REUZ 2 veilig. Kampioen Boerakker speelde met 4-4 gelijk bij vv Roden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *