REUZ 1 verslaat wederom Real Camaradas

Net als vorige week bleek REUZ 1 ook vrijdagavond de betere tegen Real Camaradas. Dit keer waren de Vriezenaren in eigen huis voor de Zuidhorners. Waar vorige week een gelijkspel terecht was geweest, was de zege van REUZ 1 nu wel een logische: de ploeg van Mike Baalmans speelde sterk en gaf erg weinig weg.

Balverlies van Real bleek de inleiding van de 1-0. Tim van Huffelen onderschepte de bal en zette Patrick Steenbergen vrij en schoot beheerst binnen. Verder een sneu moment voor Egar Dekker. REUZ’ nummer vijf kreeg wat ongelukkig zijn teen uit de kom. Na onderzoek in het ziekenhuis moet hij voorlopig in het gips. Daarmee lijkt de bekerfinale onhaalbaar voor de linkspoot.

Na rust zocht Real Camaradas de gelijkmaker. Ze gingen beter spelen en werden geholpen door arbiter Basstra die Roy de Bruin met geel naar de strafbank stuurde. Waar Real niet profiteerde deed REUZ dat vervolgens wel. Steenbergen werd in het strafschopgebied onderuit geduwd en dat was reden voor een terechte penalty. Van Huffelen wist wel raad met dit buitenkansje en maakte er zo 2-0 van. Niet veel later werd het ook 3-0 dankzij een diagonale schuiver van Steenbergen. Namens Real was het Dennis Krohne die de eer voor de Groningers redde met de 3-1.

Al met al een prima zege dus voor de REUZen die zodoende definitief veilig zijn. Nog twee thuiswedstrijden te gaan, komende vrijdag nummer één tegen Futsal Cambuur. REUZ 2 heeft zich ook veilig gespeeld in de Hoofdklasse I. Er werd gestunt bij kampioen Boerakker. REUZ 2 won met 6-7. Leander Meijering was met vier treffers on fire. David Koops, Jelmer Polman en Ruben Doornbos waren de overige schutters.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *