SR25: Strijd om lijfsbehoud in volle gang

Met nog een aantal duels te spelen kruipt de Topklasse F aan de onderkant weer in elkaar. Aanstichters daarvan zijn in ieder geval Futsal LTC en Futsal Delfzijl. Beide ploegen wonnen, waardoor er nu drie ploegen (ook De Griffioen) op 26 punten staan. Daarboven staan nog twee ploegen op 28 (Futsal Marum en WMC). Vermoedelijk maken deze vijf ploegen uit wie nog één degradant wordt en wie er nacompetitie moet spelen.

Zoals gezegd, LTC en Delfzijl wonnen hun duel. LTC deed dat erg knap bij Drs. Vijfje. Met 3-5, waardoor de tweede periode voor de studenten ver weg is. Delfzijl moest eigenlijk wel winnen. Tegenstander was hekkensluiter Exstudiantes en die werden nipt met 4-3 verslagen. Eerder in de week schoten De Griffioen en Futsal Marum niets op met een 3-3 gelijkspel. Futsal Dragten speelde zich deze week definitief veilig dankzij een 4-7 overwinning op Futsal Cambuur. REUZ deed hetzelfde in eigen huis tegen Real Camaradas. De Vriezenaren wonnen met 3-1.

In de Hoofdklasse H sneed Flamingo zich pijnlijk in de vingers. De Leeuwarders gingen in eigen huis onderuit tegen stadgenoot LVV Friesland (2-5). Ook Hoogeveen bewees zichzelf geen goede dienst door bij De Herauten niet verder te komen dan 2-2. ONR won wel, met 5-1 van Waterpoort Boys, maar Flamingo heeft nog steeds aan een overwinning in de laatste wedstrijd genoeg om de titel voor zich op te eisen. Een gelijkspel volstaat niet, ONR en Hoogeveen kunnen Flamingo nog voorbij. Onderin is Futsal Emmeloord 2 gedegradeerd. Emmeloord verloor met 2-8 van Drs. Vijfje 2. De studenten kunnen in theorie LVV Friesland nog voorbij maar enkel twee overwinningen volstaan.

Ook op en top spanning in de Hoofdklasse I. Niet voor de titel, die is al voor Boerakker. De kampioen verloor vrijdagavond wel met 6-7 van REUZ 2. Wel voor de periodetitels en degradatie/nacompetitieplaatsen. Zo is Bedum 2 bijvoorbeeld verzekerd van een periode. Maar de Bedummers zijn zeker nog niet veilig. 6-6 werd er gespeeld tegen Drs. Vijfje O19. Opvallend: Jordy Boelhouwer scoorde alle zes de treffers voor de Bedummers. Ook FC Grootegast is een mooi voorbeeld. De derde periode ligt voor het grijpen, maar veilig is FCG nog niet helemaal. Belangrijke overwinningen voor Bellingwolde (3-9 op Roden) en De Heracliden (8-2 op Marum 2). Beide ploegen hebben nu 27 punten, drie meer dan zvv Delfzijl die momenteel op degradatie staan.

De topper in 1A tussen Inter Maluku FC 2 en Beilen is een prooi geworden voor de thuisploeg. IMFC 2 won met 5-3 en met nog één duel te gaan lijkt de titel binnen. In 1B neemt Futsal Buitenpost de koppositie over. Buitenpost versloeg Golden Oldies en is nu uitgespeeld. Old Forward moet nog één duel spelen en is bij een overwinning op Balk kampioen. Futsal Dragten 3 komt volgend seizoen uit in de Hoofdklasse. De Friezen versloeg Real Camaradas 2 met 2-10 en zijn de kampioen in de 1e klasse C.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *