SR26: Winsum zekere nr. 2 en periodewinnaar

Futsal Winsum mag zich definitief opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van Marc Krüger won zoals verwacht van Real Camaradas met 1-2 en is zodoende definitief tweede. Dat betekent in ieder geval dat Winsum of de tweede periode zelf wint op dat ze een vervangende krijgen van zvv Urk. De andere periodetitel gaat naar of Real Camaradas of Drs. Vijfje. Het verschil tussen Real en Vijfje is twee punten op de ranglijst. Vijfje moet of zelf de tweede periode winnen of Real voorbij op de ranglijst.

De ploeg van Sees Bergman won overigens met 2-1 van Futsal Marum en daarmee breken er spannende weken aan voor de equipe van Erik Donker. Met nog één duel voor de boeg staan de Marummers één plaats boven de streep. Net daaronder staan LTC, dat nipt én onverdiend met 2-3 onderuit ging tegen zvv Urk en De Griffioen. Net boven Marum staan WMC nog en Futsal Delfzijl. De Delfzijlers zegevierden met 3-11 bij Exstudiantes. Uit deze vijf ploegen degradeert er nog één en moet er nog één nacompetitie spelen. In dat opzicht is het duel komende vrijdag tussen LTC en WMC een cruciale. Om des keizers baard won tot slot REUZ met 11-3 van Futsal Cambuur.

In de Hoofdklasse H is Drs. Vijfje 2 bezig met een aardige inhaalslag. Met nog één duel te spelen is het verschil met LVV Friesland nog maar twee punten. LVV staat op een nacompetitie plaats, Vijfje 2 op degradatie. Daarboven bewees Blauw Wit ’34 zichzelf geen beste dienst door niet op te komen dagen bij DOSKO. Dat kost de Leeuwarders drie minpunten en zo kan LVV Friesland zich opeens ook nog veilig spelen. De inhaalslag van Vijfje kost Hoogeveen in ieder geval het kampioenschap. De studenten wonnen namelijk met 2-1 en de Drenten mogen zich zo opmaken voor de play-offs. Flamingo en ONR gaan dus uitmaken wie de titel gaat opeisen. Flamingo heeft aan een zege genoeg.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *