REUZ 1 WINT VOOR DE 2e KEER DE BEKER!

Zo, dat was mij het bekeravond in El Campo wel weer. REUZ 1 flikt het gewoon opnieuw en mag zich voor de tweede keer in de historie bekerwinnaar noemen van de noordelijke districtsbeker. En het mooie van die twee keer: beide keren in een kolkende, sfeervolle en bovenal gezellige Sporthal De Kamp. Tegenstander zvv Urk was op papier de logische favoriet. In de zeven eerdere ontmoeting was het beste resultaat van de REUZen een gelijkspel. Daarbovenop mochten de Urkers zich al de kampioen van de Topklasse F noemen.

REUZ begon scherp aan de bekerfinale (op tien seconden na). De Urkers kregen gelijk een levensgrote kans maar vervolgens was de ploeg van Mike Baalmans gelijk wakker. Al heel snel moest Urker Klaas Jelle Romkes twee minuten zitten. De opvolgende vrije trap van Tim van Huffelen werd onberispelijk binnen geschoten. Vervolgens bleef REUZ druk vooruit zetten, iets waar zvv Urk moeite mee had. Wel kwamen de polderbewoners op gelijke hoogte door een treffer van smaakmaker Kees de Boer maar aan de andere kant was het Patrick Steenbergen die REUZ binnen de vijf minuten op 2-1 voorsprong zette.

De marge werd verdubbeld door de tweede treffer van Tim van Huffelen. Op een droge schuiver wist de goede keepende Willem de Borst geen raad. Vlak voor rust volgde een kleine domper voor de REUZen. Een al dan niet terechte penalty door een handsbal werd prima binnen geschoten door Jan Kramer. Na de plichtplegingen van de KNVB werd een vervolg gegeven aan het tweede bedrijf. Daarbij kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Enkele kansen werden vakkundig om zeep geholpen of doelman van Wijk lag vakkundig in de weg. Dat was misschien wel het geluk van REUZ.

Een bevrijdende 4-2 volgde. Roel Grootjans stak de middellijn over. Dat deed hij met veel bravoure want de routinier schoot de bal (die wel van richting veranderde) binnen. El Campo ontplofte, helemaal na de 5-2 van Steenbergen. Met een meespelende goalie werd het snel 5-3, maar andermaal Steenbergen besliste het duel door de 6-3. Een klinkende maar ook verdiende zege dus voor de Vriezenaren, die daarmee zich kroonden tot bekerwinnaars. Eerder op de avond was het ook al niet de avond van Urk. Gieten mag zich namelijk bekerwinnaar in de B-categorie noemen. De Gieter Heren zegevierden met 4-3.

Volgend seizoen wacht er weer een prachtig toetje in de vorm van de Landelijke KNVB Beker. Een mooie Eredivisionist in eigen huis zou een mooie loting zijn. Eerst maar eens genieten, want het seizoen is voorbij voor REUZ 1.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *